Till huvudkontoret i Borås söker vi nu två:

Produktchefer till Fristads och Acode


Vill du arbeta med ett starkt varumärke tillsammans med engagerade kollegor hos Sveriges största tillverkare av arbetskläder? Då kan det här vara tjänsten för dig! 

Fristads och Acode ingår i Fristads Kansas Group som är verksamma i fler än 20 länder, äger tre produktionsanläggningar och har ca 1900 anställda. Som marknadsledande sätter vi standarden för kvalitet, komfort, produktutveckling och service. 

Vi söker nu två produktchefer med erfarenheten och idéerna för att lyfta sortimentet och varumärket till nästa nivå. Ditt ansvar omfattar både strategisk utveckling av vårt sortiment likaväl som lönsamhet och sortimentsutveckling av befintligt standardsortiment. Du får ett stort inflytande och arbetar tillsammans med samtliga marknader där vi finns representerade. 


Arbetsinnehåll
I rollen som produktchef ingår du i ett produktcheftsteam där du ansvarar för sortimentsutveckling och positionering inom dina produktkategorier i enlighet med Fristads strategi och positionering av varumärket. Du arbetar ihop med sälj, produktutvecklare och designer för att utveckla nya produkter och tillsammans med Fristads marknadsavdelning kommunicerar du dessa till marknaden. 

Vidare innefattar rollen kontinuerlig omvärldsbevakning, att analysera sortimentet och delta i kundmöten för att förstå kundernas behov och säkerställa lönsamhet. Du underhåller sortimentet i våra system och arbetar aktivt med produktlivscykeln för att optimera sortimentsbredd, sortimentsdjup och lönsamhet.


Din Bakgrund 
Vi söker två drivna, engagerade och resultatinriktade produktchefer som brinner för att vara med och bidra till teamets och varumärkenas framgång. 

Du har en textil bakgrund, gärna från outdoor eller sportsbranschen, relevant utbildning och arbetar idag som produktchef, projektledare, produktutvecklare eller liknande. Du har tidigare ansvarat för att driva projekt och har en god förmåga att genomföra, analysera och följa upp projekt. Vi ser dig som en lagspelare som har lätt för att samarbeta med våra övriga funktioner/avdelningar i syfte att effektivt bidra till vår utveckling. Du har erfarenhet av att ta till dig input från marknaden och kunder för att i nästa steg vända det in i organisation till konkreta utvecklingar. Självklart har du ett stort intresse och en kommersiell känsla för kläder och ett stort affärsmannaskap.

Som person är du resultatorienterad, engagerad och har god samarbetsförmåga. Du trivs med varierande arbetsuppgifter, är ansvarsfull, strukturerad och är bra på att slutföra avtal och arbetsuppgifter. I tjänsten ingår resor.


Övrigt
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta vår Product Management Director Lene Jul som du når på tel 033 20 22 09. 

Vi tillämpar löpande urval och ser därför framemot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 11 december.

 

Fristads AB är en del av Fristads Kansas Group, den ledande leverantören i Europa inom arbetskläder. Genom en mix av starka varumärken såsom FRISTADS, KANSAS, ACODE, HEJCO, BRAGARD, MARTINSON, m.fl. erbjuder vi breda och attraktiva sortiment. Läs gärna mer på www.fristads.com.  

Sökord: produktchef, projektledare, produktutvecklare, marknad, affärsmanaskap, textil, marknadsföring