Vill du vara med och bygga Sveriges bästa produktorganisation?

Produktchef Sol/Ladd – Rexel


Rexel söker en Produktchef inom Sol/Ladd, med placering på huvudkontoret i Älvsjö, Stockholm. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med täta kontakter med leverantörer och Rexels säljorganisation.

ARBETSUPPGIFTER
Som Produktchef på Rexel får du en strategisk nyckelroll i den fortsatta utvecklingen av ditt produktområde där du driver, utvecklar och förnyar sortimentet. Du ansvarar för kontakten med leverantörer runt om i världen och säkerställer att säljorganisationen har tillgång till kvalificerad produktinformation. Du rapporterar direkt till Produktdirektören Johan Skoog och är placerad på Rexels huvudkontor i Älvsjö.

Övergripande arbetsuppgifter:

 • Val av strategiska leverantörer och samarbetspartners
 • Kommersiellt ansvarig för utvalda leverantörer
 • Kontinuerligt följa upp sortimentets lönsamhet
 • Avtalsansvarig gentemot leverantörer
 • Ansvara för Rexels leverantörsklassificering
 • Val av produkter och sortiment inom området
 • Ansvarar för att artikel,-leverantör och prisregister är rätt
 • Aktivt sälja sitt produktområde/sortiment till säljorganisationen
 • Aktivt arbeta med utvecklings- och förbättringsaktiviteter
 • Ansvara för priskalkyl och bruttoprissättning
 • Ge stöd till säljorganisationen i produkt och prisfrågor
 • Planera och genomföra marknadsföring av sortimentet, t.ex. genom kampanjer
 • Driva produktråd inom produktområdet 

BAKGRUND OCH ERFARENHETER
För denna utmaning söker vi dig med erfarenhet från branschen och/eller leverantörsledet där du arbetat med liknande produkter. Du är kommersiell, affärsmässig och bör ha erfarenhet av liknande uppgifter. Du är en erfaren god förhandlare med tidigare erfarenhet från att skapa och skriva avtal. Du är van att använda Excel, jobba i affärssystem och har god förståelse för olika interna verktyg. Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift. Övriga språk är meriterande.

PERSONLIGA EGENSKAPER
Som person är du ansvarstagande, drivande, målinriktad och kommunikativ. Du gillar att jobba i en dynamisk miljö präglad av utveckling, förändring och högt tempo. Du är analytisk och har förmåga att driva igenom affärer och förhandlingar från start till mål. Du har lätt för att samarbeta och skapa förtroende både internt och externt.

VI ERBJUDER
Detta är en möjlighet för dig som vill vara med på resan att utveckla Rexels produktorganisation med målet att bli Sveriges bästa produktorganisation.

Vi erbjuder dig en anställning i ett framgångsrikt och expansivt bolag, en stor frihet att driva ditt produktområde och möjlighet till personlig utveckling. Du får en marknadsmässig lön och professionella arbetskollegor.

KONTAKT
För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta Säljpoolens rekryteringskonsult Peter Nilsson, tel. 0708 – 30 65 43 eller Ann Szieger, tel. 040-660 67 23.

ANSÖKAN
Urval sker löpande, så vänligen, skicka in ansökan med CV och personligt brev snarast möjligt. I din ansökan får du gärna berätta varför du sökt tjänsten och varför du tror att denna tjänst är rätt för dig.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Rexel Sverige AB är en del av världens största elgrossistkoncern med verksamhet i 32 länder på fyra kontinenter. I Sverige har bolaget två starka varumärken SELGA och STOREL och har över 750 medarbetare på drygt 60 platser och en omsättning på cirka 4.5 miljarder svenska kronor.

Rexel utvecklar innovativa konceptlösningar och erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader inom tung industri och kraftbolag såväl som i kommersiella fastigheter och helt vanliga svenska hem. Rexel har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi och miljövänliga lösningar som energieffektiviserar Sverige inom verksamhetsområdet Rexel Energy Solutions. Rexel är också experter på smart teknik för smartare fastigheter och marknadsför tjänster och produkter via verksamhetsområdet Rexel Building Automation.

Inför rekryteringsarbetet har Rexel Sverige AB noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Läs mer på rexel.se.

Sökord: Produktchef, produkt, produktion, chef, sol, ladd, energi, miljö