TTS är i ett spännande skede med många projekt som löper flera år framöver och söker nya medarbetare.

Välkommen till ett företag med stark marknadsposition och god teamkänsla!

 

Electric Design Engineer
Göteborg


Vi kan erbjuda dig ett globalt världsledande företag, med egen produkt och tillverkning. Vi arbetar med intressanta slutprodukter med utmanande teknik så som olika elektriska enheter och automatiska funktioner.

Om arbetet
Som Electric Design Engineer kommer du i huvudsak att konstruera och leda utformningen av elektriska styrsystem för drift och automatisering av RoRo och port utrustning enligt kundkrav och projektspecifikationer, i enlighet med klassregler och lagkrav.

Du ingår i TTS El och Hydraulik team som ansvarar för el och hydraulik design av TTS Marine produkter i kundprojekt, du kommer även jobba med att vägleda interna och externa resurser. Som en del i teamet kommer du också att ansvara för tillverkningstester hos leverantörer och idrifttagning av det elektriska styrsystemet på varv och sajter över hela världen. 

I tjänsten som Electric Design Engineer kommer Resor och internationella kontakter ingå, då vi är en global verksamhet med internationell kundbas.

Vi erbjuder
En roll där du får arbeta i hela kedjan med el- konstruktion, PLC / HMI-programmering med praktiskt arbete under FAT och igångsättning / installation.

Du har fullt ansvar och befogenhet att leverera ett komplett el- och styrsystem som uppfyller våra kunders krav. I vissa uppdrag har du ett team av designers och driftsättare som arbetar med dig, där du har en nyckelroll för att sammanföra olika discipliner.

Designteamet har en viktig roll i att bidra till företagets framgång, genom att anpassa sig till framtida utmaningar. Vår önskan är att dina speciella färdigheter hjälper oss att utveckla TTS-produkter.

Vem är du?

  • Du har några års erfarenheter av utrustning inom marin och offshore eller liknande landbaserad industri.
  • Du har några års erfarenhet av konstruktion och dokumentation av elektrisk utrustning.
  • Du har viss erfarenhet av programmering av styrsystem med verktyg som AutoCad, cadett ELSA och CODESYS.
  • Erfarenhet av ix developer är meriterande.

Vi tror också att du kan leda andra resurser i sitt arbete och interagera med externa kunder och interna funktioner på ett trovärdigt sätt.

Jag heter Mikael Magnusson och är Sektionschef för El- och Hydraulikdesign. Jag har arbetat i denna position sedan 2013 och började som systemdesigner. På min fritid gillar jag att resa och träna. Om du har några frågor om positionen är du välkommen att ringa mig mig på 031-7257869.

Kontakt
Vi arbetar med ett kontinuerligt urval och vill gärna erhålla din ansökan så snart som möjligt. För fler frågor om tjänsten eller urvalet kontakta rekryteringskonsult Nicole Diener 031-704 51 77.

Varmt välkommen med din ansökan!

TTS Marine AB är ledande leverantör av lasthanteringssystem till världsflottan av kryssningsfartyg, RoRo och passagerarfartyg. Vi designar och konstruerar även landbaserad utrustning till hamnar över hela världen. Vi jobbar globalt från kontor i Sverige, Polen, Kina, Korea och Vietnam. TTS Marine AB har sitt huvudkontor i Göteborg med ca.100 anställda och en årlig omsättning på cirka 500 MSEK.

TTS Marine AB ingår i TTS Group ASA, ett globalt företag som designar, utvecklar och levererar produkter och tjänster för marin och offshore industrien. TTS är en av de tre största leverantörerna inom sitt specialiserade marknadssegment. Med en världsomfattande arbetskraft på cirka 900 har TTS mer än 50 års erfarenhet inom marinindustrin. Koncernen har dotterbolag i 13 länder över hela världen. www.ttsgroup.com

Sökord: Elkonstruktör, Elektronik, Elektronikkonstruktör, Elingenjör, El, Automationsingenjör, Programmerare, PLC-programmering, Lead Engineer, Konstruktör