Försäljningschef Södra Sverige

 

Fristads har en marknadsledande position på den svenska marknaden vad beträffar design, marknadsföring och försäljning av arbetskläder. Vi har en mycket optimistisk syn på utveckling de närmaste åren, då vi befinner oss i ett starkt expansionsskede med höga ambitioner. Vi är en del av Fristads Kansas Group och koncernen omsätter drygt 4 miljarder SEK och har ca 1600 anställda, varav ca 200 arbetar på huvudkontoret i Borås. www.fristads.com 

Rollen
Som Försäljningschef har du en nyckelroll inom Fristads. Primärt ansvarar du för att driva säljorganisationen och utveckla kundrelationer. Du kommer att bidra med att vidareutveckla Fristads till ett ännu mer framgångsrikt företag.

Du kommer att leda ett entusiastiskt säljteam av 7 personer som har en fokus att jobba aktivt med våra befintliga och skapa nya relationer med återförsäljare i region syd. Som chef jobbar du aktivt med att coacha, utveckla och följa upp säljorganisationens försäljnings- och aktivitetsmål. Genom en tydlig struktur, tydliga försäljningsmål samt rätt mix av produkter och kunder kommer du leda branschens mest kommersiella säljkår.

Som Försäljningschef har du ett nära samarbete med andra funktioner i organisationen så som Key Account Management, marknadsavdelning och säljsupport, i syfte att optimera samarbetet med våra kunder och erbjuda så bra affärsmöjligheter och support som möjligt. 

Du kommer att ingå i säljledningsgruppen och rapporterar till Försäljningsdirektör. 

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Borås. Mitten av 2019 flyttar vi till nya lokaler i Viared, där Fristads kommer att etablera sig. I tjänsten förekommer det resor (50-60 övernattningar per år).

Profil
Du har erfarenhet av en liknande roll idag, där kunderna består av återförsäljare som i sin tur säljer till slutkund. Vidare är du en erfaren ledare som anser att din främsta uppgift är att utveckla teamet och individerna. Dessutom har du stor kommersiell drivkraft och kompetens, där relationsbyggande är helt naturligt för dig. 


Egenskaper

  • Erfarenhet av produktförsäljning via återförsäljare
  • Erfarenhet inom work wear och PPE är meriterande
  • Affärsmässig med en god förmåga att skapa kontaktnät
  • God kommunikationsförmåga och initiativrik 
  • Resultatorienterat och förhandlingsvana 
  • Goda kunskaper i engelska, tal och skrift 
  • God analytisk förmåga
  • Eftergymnasial utbildning av civilekonom eller liknande är meriterande


Vid frågor om tjänsten kontakta
Jonas Holm, Försäljningsdirektör: 070 415 25 97 eller
Stefan Karlsson, Försäljningschef Norr: 072 085 71 91.

Vi tillämpar löpande urval och ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 10 mars 2019. 

Ansökan skickas via ansökningsknappen.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: försäljning, försäljare, säljare, försäljningschef, säljchef, chef,