Nu rekryterar vi
mitt-mål-är-nöjda-kunder-
Teknisk säljare EL


Trivs du i ett arbete med fokus på service och nöjda kunder? Som Teknisk säljare hos Solar bemöter du över telefon och dator våra kunder, såsom elektriker och installatörer, för att erbjuda bästa möjliga service utifrån deras behov.

Vill du ha ett arbete där du får dra nytta av ditt tekniska intresse och driv att hitta lösningar? Hos oss kommer du att förbättra våra kunders verksamheter genom rådgivning och försäljning av produkter inom EL, samt våra värdeskapande tjänster.

Låter ovan som din nästa utmaning? Då kan du vara vår nya klart-jag-kan-kollega till Kalmar. Vi söker en målinriktad och engagerad medarbetare som vill växa tillsammans med oss!

Vi erbjuder
Ett omväxlande och utmanande arbete i en spännande bransch hos en av Europas ledande Sourcing & Services företag inom El,VVS & Industri. Det ges goda möjligheter till personlig utveckling inom företaget. Vår organisation lever efter mottot ”stronger together” och nu behöver vi dig för att bli ännu starkare.

William Persson är en av våra Tekniska säljare som kan bli din nästa kollega!

”Jag sökte en roll som butikssäljare på Solar 2013. Efter några månader insåg jag och en kollega att vi hade än mer passande kompetenser för varandras roller. Min kollega arbetade som teknisk säljare och jag har alltid haft ett intresse och varit duktig med datorer. Det är två roller som är roliga på olika sätt. Som teknisk säljare bemöter du inte kunderna fysiskt i första hand, men att få serva dem genom att lösa deras problem är fantastiskt kul. Jag gillar att få hjälpa till och vet själv hur glad man blev som installatör när man fick hjälp med bra lösningar. 

Att kunna det tekniska är en fördel såklart, det viktigaste är ändå att du har en positiv inställning där du alltid vill vara ditt bästa jag för våra kunder. En utmaning i rollen är den ständiga utvecklingen av nya produkter, men också det som är kul om man gillar teknik. Vi har som de flesta jobb toppar där du behöver kunna arbeta under stressiga förhållanden, men har också god stöttning av varandra både lokalt och med kollegor som sitter på annat håll. Alla ställer verkligen upp med hjälp och tips & trix när det behövs. Annars är det en rolig stämning och jag har goda vänner på jobbet!  När jag inte jobbar på Solar? Då håller jag på med bilar och Dj:ar lite på hobbynivå!” 

Huvudarbetsuppgifter
Utifrån kundens behov arbetar du med försäljning av Solars produkter och tjänster i digitala kommunikationssystem som telefon och dator. I din roll kommer du att driva ditt arbete självständigt, men samtidigt samarbeta med kollegor inom Solar för att ge våra kunder bästa möjliga lösning av produkter och tjänster, såväl offertarbete, genomgå nya kunders potential och delta vid kundaktiviteter. Du kommer även att vara en del av vårt löpande förbättringsarbete.


Kvalifikationer

  • Vi önskar teknisk / El-teknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande erfarenhet (exempelvis som säljare, installatör / montör eller tekniker)
  • Goda kunskaper i Officepaketet
  • Grundläggande kunskaper i engelska
  • Gärna erfarenhet inom försäljning
  • Teknisk vidareutbildning förslagsvis från elbranschen ses som meriterande


Profil
Förutom att du har ett intresse för rådgivning och försäljning ser vi att du tycker om att arbeta med service mot kunder inom bland annat installationsbranschen. Du har förmåga att förstå dessa kunders behov och omvandlar detta till ett aktivt sälj genom att vara engagerad, kreativ och fokuserad på lösningar. Du får ett stort eget ansvar att hitta effektiva lösningar för våra kunder, agera professionellt och säkerställa goda affärer för att nå satta mål. För att lyckas som teknisk säljare hos oss behöver du trivas med ett strukturerat arbetssätt och att dagligen arbeta med digitala kommunikationsmedel.

Kontakt och Ansökan
Låter detta som du? Vi arbetar med löpande urval varför vi önskar din ansökan snarast.

Önskar du ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Andreas Hulldin, Chef Kompetenscenter Öst, mobil 0730 30 73 85

Välkommen med din ansökan via länk!  

 

 

 
 
Var social med oss!
 
  

 

 

Sökord: säljare, försäljning, sales, innesälj, innesäljare, account manager, kundservice, teknik, el, försäljare