Skyddschef på St1 Refinery AB


Har du erfarenhet från att bedriva ett skydd- och säkerhetsarbete inom processindustrin och drivs av varierande och spännande arbetsuppgifter? Vi söker nu en Skyddschef till St1 Refinery. Är du redo för en ny utmaning?

Arbetsbeskrivning
I din roll som Skyddschef ska du bidra, leda och samordna förbättringsarbetet inom skydd- och säkerhetsområdet på raffinaderiet, bland annat genom att förbättra och utveckla rutiner, genomföra förbättringsåtgärder inom området samt säkerställa att framtida krav från bl.a lagstiftning och myndigheter implementeras och efterlevs. 

Du har en ledande roll vid arbetet med interna och externa revisioner, framtagning och övning av nödlägesplaner samt ge råd och stöd till verksamheten. Du ansvarar för verksamhetens personskydd samt personsäkerhet.

Arbetet kommer att utföras både inom gruppen, där två skyddstekniker ingår, och gentemot resterande del av organisationen.

Arbetsuppgifter:

 • Tillse att brandskyddet kontrolleras enligt fastställda rutiner och intervall samt leda utredningar i framtida förbättringsarbeten
 • Säkerställa att dokumentation såsom arbetsinstruktioner, skyddsanvisningar och säkerhetsrapporter uppdateras
 • Lagbevakning och implementering av villkor från tillstånd och lagar
 • Upprätthålla raffinaderiets standard på skalskydd och passagesystem

Kvalifikationer

 • Tidigare erfarenhet av arbete med skydd- och säkerhetsfrågor inom industrin
 • God kännedom kring rådande lagstiftning 
 • Van vid att hantera många kontaktytor, gärna inom myndigheter
 • God kännedom eller erfarenhet av organisationer med högt säkerhetstänk
 • Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning inom teknik eller brandskyddsfrågor 
 • Du behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift

Din profil
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom teknik, brandskydd, säkerhet eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet av liknande arbete, där du har arbetat med både operativa och strategiska frågor inom området.

Som person ska du vara drivande, en god ledare och kan arbeta självständigt. Du är engagerad i ditt arbete, har gott tålamod och har utvecklat ett strukturerat arbetssätt. 

Vad kan St1 erbjuda dig?
Inom företaget pågår ett spännande utvecklingsarbete och St1 erbjuder dig ett utmanande, omväxlande och inspirerande arbete. Du kommer att arbeta i ett företag där din insats syns och påverkar i en miljö där du blir en viktig del av teamet.

Vi erbjuder:

 • Ett utvecklande och spännande arbete i en bransch som är under stor förändring med flera spännande projekt
 • Bonuslön
 • Träningsmöjligheter, motionsbidrag samt subventionerad företagshälsovård
 • Föräldrautfyllnad av lön
 • Andel i företagets vinstandelsstiftelse m.m
Är Du intresserad?
Urval sker löpande varför vi gärna ser att du ansöker så snart som möjligt.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mikael Öberg, Teknisk chef på telefon 031-744 61 07. För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR manager, Sarah Westas Björklund via mail: sarah.westas-bjorklund@st1.se. 

Hur söker jag tjänsten?
Sök tjänsten genom att trycka på ansökningsknappen, då får alla som är inblandade i rekryteringen tillgång din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan! 

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på restprodukter från livsmedelsindustrin. På St1 Refinery AB förädlas årligen 4 miljoner ton råolja från Nordsjön. Under det senaste decenniet har hundratals miljoner kronor investerats för tillverkning av produkter av bästa miljöklass och för att minska utsläppen från produktionen. Vi är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ungefär 210 anställda vid raffinaderiet som är beläget på Hisingen. Läs mer på www.st1.se 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna beslutad process. 

 

Sökord: Chef, Ledare, Processindustri, Skyddschef, Säkerhetschef, Brandskydd, Säkerhet