Engagerad areainspektör / Inspektör av trycksatta anordningar
sökes till St1 Refinery AB

 

Vi söker en engagerad areainspektör som vill ta en ansvarstagande roll i ett ledande energiföretag.

 

Arbetsuppgifter
Som en av fyra areainspektörer ingår du i raffinaderiets inspektionsavdelning och du rapporterar till raffinaderiets inspektionschef. 

Som inspektör skall du tillse att raffinaderiets tryckbärande utrustning är i tillfredsställande skick i enlighet med säkerhetsbestämmelser uppsatta av myndigheter och företaget. Den tryckbärande utrustningen omfattar bland annat tryckkärl, ugnar/pannor, värmeväxlare, cisterner, säkerhetsventiler samt rörsystem. Bredvid basuppgiften är även rådgivning vid reparationsarbete, inspektion av icke tryckbärande utrustning (civil) samt medverkan i olika projekt en del av din vardag.

Du kommer att få ett eget ansvarsområde där du som inspektör planerar, utför och analyserar resultaten av provning, inspektioner och egenkontroll. Det är viktigt att du är intresserad, engagerad och drivande även i uppföljningsarbetet. Inom ramen för ditt ansvarsområde kommer du även att planera och samordna arbeten som utförs av extern besiktnings- och provningspersonal. 

Till din hjälp har du kunniga, erfarna kollegor samt tillgång till relevant litteratur och dokumentation. Du kommer även ha stor hjälp av kompetensen och samarbetet med de andra avdelningarna inom raffinaderiet. Tjänsten är på heltid och dagtid med tillträde så snart som möjligt.

 

Vem är Du?
Du har relevant utbildning från teknisk högskola eller är gymnasieingenjör med yrkeserfarenhet. Du har god kännedom inom områden såsom materialfrågor, oförstörande provning, hållfasthetslära, tillverkningskontroll, svetsning, korrosion och nedbrytningsmekanismer. 

Du arbetar självständigt, är en noggrann och kvalitetsmedveten person med stor integritet och ett intresse för teknik. Du är engagerad i ditt arbete och slutför det du börjat med. Vidare är du kommunikativ orädd för trånga utrymmen och höga höjder. Då vår arbetsmiljö kräver ett aktivt HSM-arbete ser vi också att du är en ansvarsfull person med stor förståelse för detta i det dagliga arbetet.

Då du har stor kontaktyta gentemot andra avdelningar och aktörer inom raffinaderiet krävs goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande: Tidigare erfarenheter från raffinaderi, annan processindustri eller kraft/värmeverk samt goda kunskaper om tryckkärlsdirektiv, cisternkontroll samt andra relevanta föreskrifter och standarder är meriterande. 

Vi erbjuder

  • Ett intressant och spännande arbete med mycket kontaktyta
  • Ett utvecklande arbete i en bransch som är under stor förändring med flera kommande spännande projekt
  • Bonuslön och utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet
  • Träningsmöjligheter samt företagshälsovård
  • Subventionerade aktiviteter där vi hittar på roliga saker tillsammans. 

Raffinaderiet har kollektivavtal med Ledarna, Sveriges Ingenjörer, Unionen och IF metall.

Hur söker jag tjänsten?
Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt om du är intresserad. Sök tjänsten genom att trycka på ansökningsknappen, då får alla som är inblandade i rekryteringen tillgång din ansökan. 

Kontakt:
För frågor om arbetet är du välkommen att kontakta Inspektionschef Simon Niederhauser, telefon 031-744 62 52.
För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Personalchef
Sarah Westas-Björklund, via mail Sarah.Westas-Bjorklund@st1.se  

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process. 

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på restprodukter från livsmedelsindustrin. På St1 Refinery AB förädlas årligen 4 miljoner ton råolja från Nordsjön. Under det senaste decenniet har hundratals miljoner kronor investerats för tillverkning av produkter av bästa miljöklass och för att minska utsläppen från produktionen. Vi är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ungefär 210 anställda vid raffinaderiet som är beläget på Hisingen. 

Sökord: