Director Automation Sales Support

 
ESAB är ett globalt företag som är en av världens ledande tillverkare av utrustning och tillsatsmaterial för svetsning och skärning. Vi söker nu en Director Automation Sales Support för vårt team i Laxå. Placering för tjänsten kan vara både i Laxå och Göteborg.
 
Automation Sales Support är ett globalt säljstöd med fokus på kundspecifika automationslösningar i kombination med svetsning. Teamet ansvarar för att stötta våra regionala säljorganisationer samt utför direktförsäljning av avancerade svetsapplikationer globalt. 
 
Dina arbetsuppgifter
 
Vi söker dig som vill leda och utveckla funktionen vidare utifrån ett globalt perspektiv. Du är en erfaren ledare i en utmanande internationell och starkt kreativ verksamhet där kunder, regionsäljare, produktledarskap, fabriker och leverantörer är dina huvudsakliga gränssnitt och där kommunikation är ett strategiskt verktyg både internt och externt. Du analyserar och identifierar våra marknader och konkurrenter utifrån ett kommersiellt perspektiv i syfte att öka företagets affärsmöjligheter och har förmågan att förmedla detta i organisationen.  
 
Till ditt förfogande har du en grupp Area Sales Managers placerade i Laxå och Göteborg som du utifrån vår värdegrund leder och utvecklar genom att säkerställa och utveckla säljprocesser samt strategier som ger en effektiv support till våra regionala säljare med målsättningen att öka tillväxten globalt. Resultat- och budgetansvar ingår naturligt i rollen.
 
Dina kvalifikationer
 
  • Du är civilingenjör eller högskoleingenjör med några års erfarenhet av industrin.
  • Du har tidigare internationella  goda erfarenhet inom sälj i en ansvarstagande alternativt ledande roll.
  • God förståelse av svetsindustrin mot maskiner, processer och tillsatsmaterial är meriterande.
  • Erfarenhet av produktionsteknik och ett ekonomiskt ansvar.
  • Engelska och svenska i tal och skrift. 

Din profil
 
Din personlighet präglas av en stark drivkraft och viljan att ta ditt arbete framåt. Du ser affärsmöjligheter och har förmåga att skapa goda relationer. Du är självgående och kan dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper för att utveckla gruppen. Som person är du resultatorienterad, strukturerad och kommunikativ. 

Kontakt 

För mer information om tjänsten kontakta Malou Magnusson 0707-58 87 45 eller Maria Ahlén 0708- 49 02 88 på Intenso Teknikrekrytering.

 


Om ESAB
Med mer än 100 års ständig forskning, utveckling och försäljning, är ESAB världsledande inom svetsning och skärning men också en internationell leverantör av produkter, know-how och service som få kan matcha. Idag tillverkar företaget tillsatsmaterial och svetsutrustningar för så gott som alla svets- och skärprocesser och applikationer. ESAB har cirka 8 500 anställda med dotterbolag och distributörer över hela världen. Läs gärna mer på www.esab.se

Sökord: Sales manager, sales, försäljning, internationell försäljning, global sales, Director automation sales support.