Vi rekryterar
jag-älskar-nöjda-kunder-
Teknisk innesäljare EL

 

Trivs du i ett arbete med fokus på service och nöjda kunder? Som teknisk innesäljare hos Solar bemöter du dagligen våra kunder för att erbjuda vägledning och bästa möjliga service utifrån deras behov.  Vill du ha ett arbete där du får dra nytta av ditt tekniska intresse och driv att hitta lösningar? I rollen som teknisk innesäljare kommer du att förbättra våra kunders verksamheter genom teknisk rådgivning och försäljning av produkter inom EL, samt våra värdeskapande tjänster.

Tycker du att ovan stämmer in på dig kan du vara vår nästa Tekniska innesäljare till vårt kompetenscenter i Lund!

 

Alexandra Hansson – Chef Kompetenscenter Syd

Jag började som Teknisk säljare inom olika försäljningsområden och fick sedan uppdraget som Teamleader. Idag är jag TF Chef kompetenscenter i Syd. Det positiva med att jag provat på flera roller är alla lärdomar jag fått med mig i nuvarande uppdrag.

Det bästa med rollen som ledare är utan tvekan alla människor! Att få träffa mina medarbetare, leverantörer och kunder. Att coacha andra och se att vi lyckas med både resultat och teamanda är en stor drivkraft. Som ledare trivs jag med en rak och öppen kommunikation mellan mig och mina medarbetare. Det är viktigt att ha dialog om det som tar oss framåt och är positivt, men även det som är utmanande.

En riktigt bra dag på jobbet innehåller såklart att alla är på gott humör, lite skämt och pepp, några problemställningar som man kan ta tag i och såklart fika!

I Lund jobbar våra klippor Charlotte och Magnus, båda har erfarenhet som är otroligt värdefull, de delar med sig och stöttar varandra för att vi ska hjälpa våra kunder på bästa sätt. Det bjuds på både skämt, bra dialog och diskussioner och det är ett team som kämpar. I syd är vi ett gäng fighters!

 

Vi erbjuder
Ett omväxlande och utmanande arbete hos ett av norra Europas mest innovativa och ledande Sourcing & Services-företag inom El, VVS och Industri. Vi vet att Solars möjligheter att växa hänger på att våra medarbetare fortsätter att utvecklas. Personlig utveckling värderar vi högt och vi erbjuder bland annat olika utbildningsprogram för din karriärsutveckling. Vi lever efter mottot ”stronger together” och nu behöver vi dig för att bli ännu starkare.

Huvudarbetsuppgifter
Utifrån kundens behov och din kunskap inom EL branschen arbetar du med försäljning av Solars produkter och tjänster över telefon och dator. I din roll kommer du att arbeta självständigt, såväl samarbeta med kollegor inom Solar kring sådant som kundaktiviteter, offerter, samt nya kunders potential och behov av produkter och tjänster. Du kommer även vara en del av vårt löpande förbättringsarbete.

 

Kvalifikationer

  • Teknisk utbildning på gymnasienivå eller erfarenhet från EL branschen exempelvis som montör, säljare, tekniker är önskvärt
  • Gärna erfarenhet inom försäljning
  • Erfarenhet att jobba i Excel, SAP, Salesforce är meriterande

 

Profil
Förutom att du har ett intresse för teknisk rådgivning och försäljning ser vi att du tycker om att arbeta med service mot kunder inom bland annat installationsbranschen. Du har förmåga att förstå dessa kunders behov och omvandlar detta till ett aktivt sälj genom att vara engagerad i deras ärende, arbeta kreativt och fokuserat på lösningar. Du drivs av möjlighet till stort eget ansvar, att vara självgående i ditt arbete, men samtidigt jobba tillsammans med kollegor mot gemensamma mål. För att lyckas som teknisk säljare har du ett strukturerat arbetssätt och trivs att dagligen arbeta med digitala kommunikationsmedel och möta kunder över telefon.

Kontakt och ansökan
Låter detta som du? Vi arbetar med löpande urval och intervjuarbete och vi önskar därför din ansökan snarast.

Vill du ha ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Alexandra Hansson, TF Chef Kompetenscenter Installation Syd, 0725 10 22 55.

 

Varmt välkommen med din ansökan via länk!

 

 
 
Var social med oss!
 
  

 

Om företaget
Vår framgång bygger på serviceinriktade medarbetare med förmågan att omvandla tillfällen till resultat. Som medarbetare på Solar får du sällskap av 3 600 andra klart-jag-kan-typer som tror på styrkan i att säga ja. Tillsammans är vi en av norra Europas ledande sourcing- och serviceföretag inom EL och VVS. Vi marknadsför 215 000 produkter och säljer unika lösningar. Nu ska vi bli fler. 2016 hade vi en omsättning på 11,1bn DKK. Den vill vi öka. Om du är en person som kan ge kunderna vad de behöver och inte bara vad de frågar efter, tycker vi att du ska söka dig till oss. Gå in på www.solar.se. 

Sökord: säljare, försäljning, sales, innesälj, innesäljare, account manager, kundservice, teknik, el, försäljare