HR- Manager
Göteborg / Laxå
 
ESAB är ett globalt företag som är en av världens ledande tillverkare av utrustning och tillsatsmaterial för svetsning och skärning. Vi söker nu en HR- manager för vår verksamhet i Laxå och Perstorp. I tjänsten kan du vara stationerad i Laxå eller Göteborg. 
 

ESAB tog nyligen emot Universum Spring Awards utmärkelse för deras employer branding arbete. På https://www.intenso.se/sv/nyheter/esab---med-ratt-att-svetsa kan du läsa mer om just det ämnet. Trevlig läsning!

 
Arbetsuppgifter
Som HR Manager för Laxå och Perstorp kommer du bli en del av det Nordiska/baltiska HR- teamet på ESAB och arbetar direkt under HR-manager, Nordic & Baltic. Du arbetar som generalist inom hela HR-området med operativa frågor. I rollen agerar du också bollplank och stödjer företagets chefer i löpande personalfrågor såsom rekrytering, rehabilitering, och systematiskt arbetsmiljöarbete. Tillsammans med HR-teamet bidrar du aktivt till ESAB’s utveckling och förbättringsarbete. Du kommer också få möjlighet att delta i och implementera olika globala HR- projekt inom den globala koncernen. I rollen ingår också arbetsrättslig support och facklig förhandlingar, arbete med employer brandig, support inom arbetsmiljöområdet och lönerevisionsarbete.


Dina kvalifikationer
 
  • Högskoleutbildning inom personal/HR eller motsvarande.
  • Du har minst 7 års erfarenhet av ett brett HR-arbete i en liknande roll 
  • Erfarenhet av att arbetat med både tjänstemän och kollektivanställda.
  • Mycket goda kunskaper inom arbetsrätt och van att hantera fackliga relationer.
  • Ansvara för arbetsmiljörelaterade frågor, rehabiliteringsärenden, pensioner och försäkringar
  • Löpande HR-administration

Din profil
Du är van att arbeta självständigt med flera löpande ansvarsområden och har ett konsultativt och affärsmässigt arbetssätt. Du tycker om att samarbeta, är prestigelös, och har ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du har god kunskap i arbetsrätt och är en van förhandlare samt har drivit projekt och processer självständigt från start till uppföljning. I övrigt är du driven, pragmatisk, förtroendeskapande och tycker om att bygga relationer. Då vi har engelska som koncernspråk behöver du behärska detta i både tal och skrift.


Kontakt
För mer information om tjänsten kontakta Maria Ahlén 0708- 49 02 88 eller Josefine Petersson 0702-50 14 29 på Intenso Teknikrekrytering AB.
 
 
Välkommen med din ansökan!
 
 
 
 
Om Esab
Med mer än 100 års ständig forskning, utveckling och försäljning, är ESAB världsledande inom svetsning och skärning men också en internationell leverantör av produkter, know-how och service som få kan matcha. Idag tillverkar företaget tillsatsmaterial och svetsutrustningar för så gott som alla svets- och skärprocesser och applikationer. ESAB har cirka 8 500 anställda med dotterbolag och distributörer över hela världen. Läs gärna mer på www.esab.se 
 
Sökord: HR-manager, HR, HR Business partner, HR ansvarig, Human Resources, HR-chef, personalchef.