Vill du jobba i ett högteknologiskt produktbolag? Här finns möjlighet att använda många tekniker och att utvecklas. Vi kan erbjuda en flexibel arbetsplats med bra balans mellan jobb och fritid. Vi söker nu fler

Systemutvecklare / Mjukvaruutvecklare

Till Autocom i Trollhättan


Om arbetet
Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta det mesta som finns att hitta inom systemutveckling, och du är med i alla dess faser, från kontakt med beställare (oftast interna, men ibland även externa) till leverans av färdigt system och produkt. Arbetet är omväxlande och rör sig kring allt mellan hårdvarunära programmering till frontendutveckling.

Du kommer få möjligheten att arbeta inom olika teknologier och projekt. Vår utvecklingsavdelning består av 23 teknikintresserade utvecklare fördelade på tre team:

 • Core Team arbetar närmast vår diagnosavdelning och utvecklar mjukvarumoduler gemensamma för flera av våra produkter.
 • Online Team utvecklar våra webbtjänst- och telematiklösningar.
 • Application Team utvecklar applikationslagren och våra olika produkter.


Vi ställer några frågor till Magnus Wik, Team Leader Software 

Hej Magnus, Du har jobbat på Autocom sedan 2004, vad är det som gör att du stannat så länge?

Jag får utmaningar hela tiden och det är ett brett och omväxlande arbete, det blir inte så enformigt. Jag har turen att ha hittat en teknikfokuserad arbetsplats på hemmaplan där jag också utmanas och utvecklas - det gör att jag trivs.

Hur är det att jobba i era mjukvaruteam?
Jag tycker att mixen av kompetenser och personligheter leder till en bra helhet och arbetsmiljö. Vi är ett stort gäng på 23 utvecklare, jag upplever att vi har en trevlig stämning och ett lättsamt sätt.  Vi jobbar i agila utvecklingsprojekt, både stora och många små. Det är ett fritt arbete men även fokus på samarbete, man lämnas inte ensam. Jag tycker det är lätt att trivas här.

Hur tycker du att det går att balansera arbetsliv med fritid? 
Autocom är en arbetsgivare som förstår värdet av att ha medarbetare som mår bra. 
Något jag verkligen uppskattar och använder mycket, är att företaget bjuder på en friskvårdstimme varje vecka. Personligen tycker jag om att springa i samband med lunchen, det gör att jag får en kort break som ger energi till både resten av dagen och veckan.

Jag gillar flexibiliteten vi har här på Autocom, man kan anpassa arbetsdagen så att det passar in i livssituationen. Jag bor även inom cykelavstånd och det ger mig mer tid för annat, som familjeliv och fritidsintressen.

Dina färdigheter
Då de flesta av våra kunder finns runt om i Europa förutsätter vi att Du behärskar engelska i tal och skrift. Du har god förståelse av agila processer. Vi letar efter dig som vill jobba i ett inspirerande team där tonvikten läggs på personliga egenskaper och förmåga att arbeta i grupp. Du är driftig, gillar att hela tiden lära dig nya saker och brinner för programmering och systemutveckling!

Vår teknikplattform är bred och vi söker dig som har kunskap inom t.ex några av följande områden:

 • Java EE, Java SE och Spring
 • C# .NET / .NET Core
 • Amazon Web Services
 • Microservices (MSA)
 • Spring boot
 • Bygg- och test-automation
 • Continuous delivery, deployment.
 • SQL / PostgreSQL
 • Docker och containerisering
 • Systemering / Databasdesign
 • Frontend-ramverk, t.ex. AngularJS, CSS, ReactJS
 • Webbaserade system och tjänster


Vi erbjuder ett utvecklande arbete på ett teknikfokuserat företag där du har möjlighet att jobba med många olika projekt och tekniker. Vi har extra pensionsavsättningar, marknadsmässiga löner och interna utbildningar som gör att du kan utvecklas i din roll. Vi har flextid, friskvårdsbidrag och möjlighet att träna på arbetstid 1 timme/vecka.

Ansökan
Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via ansökningsknappen. Urval sker löpande, så ansök redan idag! 

Kontakt
Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss?
Ring gärna och tala med en av våra Team Leaders.
Magnus Wik Team Leader, telefon 0735-203221.
Jarkko Paasonell Team Leader, telefon 0735-203212.
Anders Ankartoft, Unionen telefon 0520-470703.


AUTOCOM är ett högteknologiskt företag som utvecklar, producerar och marknadsför avancerad felsökningsutrustning för fordonselektronik. Vårt varumärke och produktkoncept är idag väletablerat på den europeiska marknaden och återfinns även hos större aktörer inom fordonseftermarknad. AUTOCOM har idag över 70 anställda och en god kontinuerlig tillväxt både på den ekonomiska sidan och på personalsidan.  

AUTOCOM ingår sedan hösten 2002 i den världsomspännande Würth-koncernen med mer än 70 000 anställda world-wide. Mer information om AUTOCOM hittar du på www.autocom.se