Sveriges kanske hetaste miljöteknikföretag behöver förstärkning och söker nu en

Funktionsutvecklare / Mjukvaruutvecklare
Till Göteborg

Swedish Stirling AB (tidigare Ripasso Energy AB) är ett svenskt miljöteknikföretag med sin bas i Göteborg som grundades 2008 för att vidareutveckla stirlingteknologins enastående förmåga att omvandla värme till elektricitet, samt att utnyttja tekniken för kommersiellt bruk. Företagets vision är att etablera stirlingmotorn som det bästa alternativet för lokal produktion av hållbar och klimatsmart el från restgaser. 

Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet av funktionsutveckling med Matlab/Simulink och Embedded coder/Targetlink som verktyg. Du bör ha jobbat med inbyggda system, realtidssystem och ha god förståelse för hur dessa system är uppbyggda och fungerar. Kunskaper om PLC-system är meriterande men inte ett krav.

Du bör ha flera års arbetslivserfarenhet från motsvarande arbetsområden och ha en ingenjörsexamen på högskolenivå inom elektro/data eller annan relevant bakgrund.

Du som vill arbeta tillsammans med oss har god samarbetsförmåga men motiveras också av att arbeta självständigt. Erfarenhet av produktutveckling för volymproduktion är meriterande. Eftersom vi har kontor i Sydafrika så behärskar du förutom svenska även engelska flytande i både tal och skrift.

 

"Swedish Stirling är ett växande företag som har alla möjligheter att skapa en fantastisk arbetsplats och locka ännu fler personer som vill jobba med klimatsmarta tekniklösningar. Swedish Stirling har framtiden framför sig!"

Läs mer om vad Emelia Forsgård har att säga om tjänsten och företaget på https://career.masterhelp.se/swedish-stirling

 

Arbetsuppgifter
Det är en bred roll där du kommer att utveckla funktioner för styrning av stirlingmotorer och säkerhetsfunktioner för gassystem men också vara delaktig i testning och datasättning av hela system. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:

  • Utveckling av mjukvara och funktioner för PwrBlok
  • Dokumentation av funktioner och system
  • Delta i provning och datasättning av mjukvarufunktioner i riggmiljö

Som medarbetare på Swedish Stirling jobbar du med produkten hela vägen från idé till produktion. Du gillar att söka information och uppskattar att hantera kontakter inom gruppen, med kunder, leverantörer och tillverkare.

Vi erbjuder
Ett utmanande arbete på ett litet företag med korta beslutsvägar. Alla ges chansen att få sina idéer hörda. Vi har en spännande tid framför oss i jakten på effektiva lösningar där du som individ kommer ha stora möjligheter att vara med och påverka på flera plan. 

Vi arbetar aktivt med att utöka mångfalden och ser därför gärna kvinnliga sökanden. 

Ansökan och kontakt
Är du intresserad skicka din ansökan till oss via länken. Har du frågor ring Ulrika Grimfeldt, rekryterande chef på 0701-622248. Urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

 

Om företaget
Swedish Stirling AB (tidigare Ripasso Energy AB) är ett svenskt miljöteknikföretag som grundades 2008 för att vidareutveckla stirlingteknologins enastående förmåga att omvandla värme till elektricitet, samt att utnyttja tekniken för kommersiellt bruk. Företagets vision är att etablera stirlingmotorn som det bästa alternativet för lokal produktion av hållbar och klimatsmart el från restgaser. Grundtekniken bygger på Kockums världsunika stirlingmotorteknik som används i ubåtar, och som Swedish Stirling har en evig licens för civilt bruk. Sedan starten har företaget anpassat och utvecklat teknologin samt uppdaterat motorn för volymproduktion. Bolaget är sedan 2016 listat i Sverige (NGM Nordic MTF).

Sökord: Matlab, Simulink, Embedded coder, Targetlink, mjukvara, mjukvaruutveckling, funktionsutveckling, utveckling