Digital Marketing Specialist
Göteborg

Vill du vara med och driva vår digitala profil och stärka vårt varumärke?

Vår organisation är i början av den digitala resan och nu vill vi satsa på digitaliserad marknadsföring i olika kanaler. Du får stort inflytande över digitala satsningar genom att planera, genomföra och följa upp aktiviteter och projekt.

Vi vill att du har:

 • Marknadsföringsutbildning
 • 3-5 års erfarenhet av att arbeta inom B2B med starkt kundfokus och att driva digital marknadsföring SEM (SEO, SEA), sociala medier samt utfallsanalys i t.ex. Google Analytics
 • Mycket goda kunskaper i grafisk formgivning med Photoshop, InDesign och Illustrator
 • Erfarenhet från e-postmarknadsföring exempelvis ApsisOne
 • Erfarenhet av att jobba och driva uppgifter i projektform, och erfarenhet av CRM-system
 • Har du erfarenhet från liknande bransch så är det meriterande

 

Arbetsuppgifter
Tillsammans med vår marknadskoordinator blir ni ett tight team som samarbetar nära varandra samt med våra försäljningschefer där du bidrar proaktivt. Arbetsuppgifterna innefattar bl.a. att:

 • Bearbeta digitalt och analogt marknadsmaterial för den svenska marknaden
 • Koordinera leads (leads management)
 • Jobba med Content Marketing till sociala medier mm
 • Öka trafiken till vår hemsida och vår nylanserade webb-shop genom bl.a. SEM, displayannonsering, e-mail marketing, annonsering i sociala medier osv.
 • Utforma texter till intern och extern kommunikation
 • Följa upp och analysera resultat innan, under och efter kampanjer samt optimera och justera

 

För att passa i rollen är du resultatorienterad och vill få saker att hända. Du har en positiv inställning och en attityd som smittar av sig. Du är en person som tycker om att ta ett stort eget ansvar, drivs av att lära och testa nytt, är öppen, engagerad strukturerad och självgående. Du har förmåga att driva igenom aktiviteter genom att få människor med dig.

Vi jobbar med tekniktunga produkter och vi hoppas att du är teknikintresserad. Vi ser det som självklart att du hanterar både svenska och engelska språket såväl skriftligt som muntligt (tyska är meriterande).

Kontakt
Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta AnnaPia Klevensparr på 031-7202411.

Välkommen med din ansökan snarast då urval sker löpande!

 

 

 

KSB är en av Europas ledande tillverkare av pumpar och ventiler som globalt har ca 15700 medarbetare. Koncernens huvudkontor finns i Tyskland. KSB Sverige AB, det svenska säljbolaget, har sitt huvudkontor i Sisjön i Göteborg. Det är ett expansivt företag där 73 medarbetare marknadsför hela produktprogrammet i Sverige mot kunder inom Industri, Energi, VA och VVS. Omsättningen 2018 uppgick till drygt 300 MSEK. 

KSB präglas av att leverera hög kvalitet och är ett spännande internationellt företag där du som medarbetare kontinuerligt känner av den globala företagskulturen genom kontakterna med dina kollegor runt om i världen.  

Sökord: marknadsföring, digital marknadsföring, e-handel, e-commerce, sociala medier, social media, sökordsoptimering, grafisk design, adobe,