Vi söker
mitt-fokus-är-nöjda-kunder
Teknisk säljare OEM/MRO

 

Trivs du i ett arbete med fokus på service och nöjda kunder? Vill du dra nytta av din tekniska kunskap inom tillverkande industri och underhåll, OEM/MRO? Som Teknisk säljare hos Solar bemöter du dagligen våra kunder för att erbjuda vägledning och bästa möjliga service utifrån deras behov. Nu förstärker vi vårt team inom vårt industrisegment och söker dig som vill vara med och utvecklas tillsammans med oss.

Solars kundsegment OEM/MRO finns inom alla verksamheter tillhörande tillverkande industri, underhåll av anläggningar och styrsystem. Du kommer att förbättra dessa verksamheter genom rådgivning och försäljning av produkter samt våra värdeskapande tjänster över dator och telefon. Vi ser helst att din placering blir i Göteborg men vårt fokus är rätt medarbetare till vårt team och placeringsorten kan därför vara flexibel till annan placering vid något av våra säljkontor i Västra Sverige

Vi erbjuder
Ett omväxlande och utmanande arbete hos ett av norra Europas mest innovativa och ledande Sourcing & Services-företag inom El, VS och Industri. Vi vet att Solars möjligheter att växa hänger på att våra medarbetare fortsätter att utvecklas. Personlig utveckling värderar vi högt och vi erbjuder bland annat olika utbildningsprogram för din karriärutveckling. Vi lever efter mottot ”stronger together” och nu behöver vi dig för att bli ännu starkare.

 

"I rollen får man komma i kontakt med många olika kunder och frågeställningar och tjänsten som Teknisk säljare är därför både varierande och inspirerande”, berättar Christian som själv började sin resa på Solar för 16 år sedan som Teknisk innesäljare och idag är ledare för våra säljare inom OEM/MRO. ”Min ambition som ledare är att skapa en nära och öppen dialog med mina medarbetare och att dela med mig av min entusiasm och den positiva känsla jag har för rollen."

- Christian Weijdling, Chef Kompetenscenter OEM/MRO

 

Ditt fokus
Utifrån kundens behov arbetar du med försäljning av Solars produkter och tjänster över telefon och dator. I din roll kommer du att driva ditt arbete självständigt, men även samarbeta med kollegor inom Solar. Ditt fokus är att hitta rätt lösning av produkter och tjänster för att utveckla våra kunders affär, arbeta med offertarbete, genomgå nya kunders potential och arbeta med försäljning och "first class" teknisk rådgivning mot uppsatta mål.

 

Kvalifikationer

  • Kunskap av tekniska industrikomponenter och styrsystem. Gärna med erfarenhet som säljare eller tekniker. Positivt är om du har arbetat med drivprodukter, reläer, kontaktorer, PLC, styrsystem etc.
  • Erfarenhet från kundservice/försäljning
  • Erfarenhet att jobba i Excel, SAP, Salesforce är meriterande
  • Vi ser gärna att du har en bred erfarenhet av flera av de olika produktområden tjänsten berör

 

Profil
Du har förmågan att förstå våra kunders behov och omvandlar detta till ett aktivt sälj genom att vara engagerad i deras affär. Du arbetar kreativt och fokuserat på lösningar med stor känsla för service. Du trivs med ett eget ansvar och att vara självgående i ditt arbete, men samtidigt tycker du om att tillhöra ett team och tillsammans med kollegor sträva mot gemensamma mål. För att lyckas som teknisk säljare hos oss har du ett strukturerat arbetssätt och tycker om att ha många olika kontakter dagligen.

Kontakt och ansökan
Kan detta vara din nästa utmaning? Vi arbetar med löpande urval och därför önskar vi din ansökan snarast.

Önskar du ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Christian Weijdling som Chef på Kompetenscenter OEM/MRO, christian.weijdling@solar.se, 0708-17 19 12.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 
 
Var social med oss!
 
  

 

 

Om företaget
Vår framgång bygger på serviceinriktade medarbetare med förmågan att omvandla tillfällen till resultat. Som medarbetare på Solar får du sällskap av 3 600 andra klart-jag-kan-typer som tror på styrkan i att säga ja. Tillsammans är vi en av norra Europas ledande sourcing- och serviceföretag inom EL och VVS. Vi marknadsför 215 000 produkter och säljer unika lösningar. Nu ska vi bli fler. 2016 hade vi en omsättning på 11,1bn DKK. Den vill vi öka. Om du är en person som kan ge kunderna vad de behöver och inte bara vad de frågar efter, tycker vi att du ska söka dig till oss. Gå in på www.solar.se. 

 Sökord: säljare, försäljare, försäljning, teknisk säljare, teknisk försäljare, försäljningsingengör, innesälj, innesäljare, teknisk innesäljare,