Teknisk inköpare
Helsingborg

Nederman förstärker sin inköpsavdelning i Helsingborg med en teknisk inköpare.

Som teknisk inköpare kommer du arbeta med inköp på strategisk såväl som operativ nivå och du kommer att vara en viktig kollega i att utveckla inköpsfunktionen på Nederman.

Du tillsammans med inköpsteamet jobbar med att kvalificera, säkerställa och leda en strategiskt anpassad leverantörsbas avseende långsiktighet och stabilitet gällande kostnad, leveransduglighet, kvalitetsutfall och tekniskt utförande.

Du kommer att utveckla, förankra och implementera inköpsstrategier. Du kommer även systematiskt mäta, följa upp och utveckla leverantörer med prioritet på leveranssäkerhet, kvalitetsutfall och totalkostnad, samt identifiera organisationens krav gällande leverantörsprestanda.

Du kommer att leda/delta i tvärfunktionella team med syfte att utveckla företagets köpspecifikationer, ramavtal och standarder för att uppnå kostnadsbesparingar och värdeförbättringar och tillse att dessa levereras enligt tidplan.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområde: 

 • Förhandla och utveckla långsiktiga avtal med leverantörsbasen
 • Koordinera/följa upp årliga avtals-/prisförhandlingar
 • Säkerställa uppfyllnad av inköpspolicyer, processer och rutiner
 • Ta initiativ till processförbättringar
 • Delta och/eller leda reklamationsförfaranade mot leverantörer som leder till att hållbara lösningar blir implementerade
 • Ansvara för inköps ERP-parametrar och säkerställa att rätt master data finns i systemet
 • Hantera avvikande fakturor gentemot ställda orders och minimera upprepning av avvikande fakturor
 • Verkställa inköpsordrar i samband med projekt, ramordrar och i vissa förekommande fall genom anmodade köp

Arbetet styrs av verksamhetens krav på bl.a. lönsamhet, kvalitet och hållbar utveckling och följs upp genom inköpsrelaterade nyckeltal.

Dina kvalifikationer 

 • Högskoleutbildning
 • Tekniskt/strategiskt inköpserfarenhet från tillverkningsindustrin
 • Erfarenhet av att ingå i tvärfunktionella projekt och arbetsgrupper
 • Flytande engelska och svenska, både i tal och skrift

 

Din profil
Du har erfarenhet av kvalificerat tekniskt inköpsarbete och har ett starkt affärsmannaskap. Du har en god förhandlingsvana samt erfarenhet av att ingå i tvärfunktionella projekt och arbetsgrupper.

Du har driv och besitter en vilja att ständigt förbättra och utveckla, med noggrannhet samt ordning och reda. Du är en god kommunikatör och prestigelös med en affärsmässig helhetssyn. Du är förtroendeingivande och duktig på att bygga och utveckla relationer. Att leverera i tid till rätt kvalitet ser du som en självklarhet.

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar vi med Intenso Teknikrekrytering. Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Christofer Dahlman på 0702-46 93 00. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

 

Om företaget
Vi erbjuder produkter och lösningar för industriell luftfiltrering som bidrar till en ren och säker arbetsmiljö, minskar miljöpåverkan och effektiviserar produktionen. Vår yttersta målsättning är att skydda människor, maskiner och miljö från skadliga effekter av industriella processer. På så sätt bidrar Nederman till att skapa säkra arbetsplatser, effektiv produktion och betydande miljövinster. Vi är totalt 1 900 anställda i 25 länder, med huvudkontor i Helsingborg.