Teknikansvarig / Projektledare - Anläggningsteknik
Stockholm

I den här rollen får du omfattande möjligheter att bredda ditt arbetsfält, ta ansvar och få friheten att utveckla både dig själv och andra i dina sedan tidigare starka områden. Vi arbetar brett inom hållbarhetsområdet med uppdrag mot bl.a.statliga, privata och kommunala kunder, men också mot egna kunder som en integrerad del i COWIs olika tvärdisciplinära projekt inom bro, tunnlar och marina konstruktioner. 

COWI erbjuder en arbetsplats att trivas på – En stabil internationell koncern som skapar förutsättningar för en trygg verksamhet och ger möjligheter till kreativitet samt tillväxt. Hos oss får du arbeta i intressanta projekt i balans mellan innovation, projekt och utveckling som skapar möjlighet att leverera bra produkter.

 

"Jag har gått civilingenjörsprogrammet samhällsbyggnad på KTH med inriktning anläggningsprojektering. Efter examen 2010 började jag arbeta som bro- och anläggningskonstruktör och senare teknikansvarig. Efter nära 5 och ett halvt år var det dags att gå vidare och sedan dess har jag varit på COWI.

På COWI har vi trevliga medarbetare med en god sammanhållning, fräscht nytt kontor i Stockholm som ligger bra till vid Solna strand, med närhet till tunnelbana.

Det mest stimulerande med jobbet är bl.a. att ta fram tekniska konstruktionslösningar eller kunna tillämpa programmering som ett sätt att effektivisera arbetssätt, till exempel vid dimensionering och parametrisering av 3D-modellering. Att få vara delaktig i utformningen av stora infrastrukturprojekt och att få vara med på plats när det man dimensionerat / projekterat väl byggs, till exempel vid byggplatsuppföljning, är också något jag uppskattar. "

- Martin Mikus, bro- och anläggningskonstruktör, teknikansvarig, byggplatsuppföljning

 

Arbetsuppgifter
Du kommer arbeta med både projekt och teknik och vara verksam inom vårt område anläggningsteknik och fokus ligger på reparation, underhåll och utbyggnad av befintliga anläggningar.

Som projektledare kommer du leda, planera och driva interna uppdrag och direkt mot våra kunder. Du bygger upp projektorganisationen som involverar flera teknikområden, där du driver projektet i nära samarbete med beställaren. Du arbetar enligt COWIs verksamhetssystem och är styrande och drivande i att projektprocessen följs.

Som teknikansvarig i större projekt, är du ansvarig för tekniken, ekonomin och de beslut som berör ditt område. Du förväntas samarbeta internt med övriga teknikområden såväl som externt med konsulter och andra intressenter som berör ditt teknikområde.

Din profil
Vi söker dig som har ett stort intresse inom anläggningsteknik, och trivs med att skapa och utveckla affärer inom konsultbranschen. Du är van att axla ett ansvar för ditt teknikområde och även arbeta med konstruktion och projektering. Du motiveras av att använda din erfarenhet, nätverk och kompetens för att identifiera och vinna nya kunder och intressanta uppdrag. Samtidigt är du en social person och har en hög servicenivå, såväl internt som externt, samt kan agera affärsmässigt för att nå goda resultat för COWI och våra kunder. En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har goda ledaregenskaper och god samarbetsförmåga.

  • Du är etablerad i branschen med ett eget kontaktnät
  • Du har god erfarenhet av att leda projekt inom konsultverksamhet
  • Du har minst 7 års erfarenhet inom anläggningsteknik
  • Du har minst 5 års erfarenhet av ansvarstagande roll som teknikansvarig
  • Du är utbildad civilingenjör alternativt innehar annan akademisk examen inom anläggningsteknik
  • Du behärskar svenska och engelska, muntligt såväl som skriftligt

 

Kontakt och ansökan
Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Malou Magnusson på 0707-58 87 45 eller Josefine Petersson på 0702–50 14 29. Urval och intervjuer sker löpande. 

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om företaget
COWI koncernen är en internationell teknikkoncern med ca 7200 medarbetare, i Skandinavien, Europa och Nordamerika samt med representation i Asien och Afrika, varav 1100 medarbetare i Sverige.

COWI i Sverige tillhandahåller kvalificerade ingenjörstjänster till privata och offentliga aktörer inom industri, infrastruktur, miljö, byggnad och fastighet, samt projektledning. Vi verkar både inom och utanför landets gränser. COWI Sverige hanterar såväl stora som mindre projekt i alla skeden från idé till drift- och underhållsplanering. Vi arbetar gärna med totalåtaganden.

Anläggningstekniken spelar en central roll i så gott som alla väg- och järnvägsprojekt. Broar och större byggnadsverk anses vara vår tids pyramider, vilket betyder att dessa byggnadsverk kräver särskild kompetens, erfarenhet och sinne för estetik. Våra konsulter arbetar med konstruktionerna från idé till färdig anläggning. Vi stöttar också våra kunder med inspektion av befintliga anläggningar, såsom broar och hamnkonstruktioner. Vi har egna projekt men jobbar oftast som en integrerad del i COWIs olika tvärdisciplinära projekt inom byggnad, samhällsbyggnad, infrastruktur och industri.