Tulip Food Company AB ingår i den danska koncernen Danish Crown. Tulip är en av Europas ledande livsmedelsförädlare med 3000 anställda och en omsättning på 8 miljarder kronor. De utvecklar och producerar högt förädlade produkter och koncept som marknadsförs i dagligvaruhandeln och foodservice sektorn i mer än 100 länder. Tulip Sverige har ca 50 anställda och en omsättning på 750 miljoner kronor. Deras kunder är Sveriges dagligvarukedjor, foodservicegrossister, fastfoodkedjor, lunchrestauranger och storkök. Johan och Gabriella som jobbar på Tulip, ger oss en inblick hur det är att arbeta i företaget.

 

Johan Westeren arbetar som VD på Tulip och sökte tjänsten eftersom han tycker att Tulip är ett spännande företag med goda tillväxtmöjligheter på den svenska marknaden. Hans framtidsvision är att få varumärket Tulip att bli ett naturligt inslag hos den svenska konsumenten och att tillväxten skall ta oss upp på en ny nivå. 

På Tulip finns goda utvecklingsmöjligheter och plats i ett gott team som jobbar ihop och vill bli bättre.
Vi försöker se alla i sina roller och skapar goda utvecklings möjligheter individuellt, goda anställningsvillkor samt goda friskvårds tankar. Utöver det har vi en undersökning per år som tar pulsen på företaget ur den anställdes synvinkel och med åtgärder därutifrån.

Vilkar är fördelarna med att jobba inom Tulip?
- Vi är ett mellanstort företag i det stora företagets värld, Danish Crown, agerar på svensk marknad och lyssnar på vad marknaden vill ha.

Gabriella Lysell arbetar som marknadschef på Tulip. Vi frågar henne vilka fördelar hon tycker att det finns med att jobba inom Tulip.
Tulip är ett internationellt företag med muskler och resurser, samtidigt som vår svenska enhet är liten och snabbrörligt – det ger en dynamik som är en stor fördel mot andra företag. 

Vad är det bästa med att jobba på Tulip?
- Kollegorna är det som gör Tulip till en så bra arbetsplats!. Alla här har en stolthet i det man gör och vi har en kultur av att stötta och hjälpa varandra. Det är en verkligt prestigelös kultur, samtidigt som alla är fokuserade på resultat och att leda mot mål. Engagemanget, det är det bästa med att jobba på Tulip.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
- Jag har ett verkligt omväxande arbete, ingen dag är den andra lik. Strategiska, långsiktiga frågor varvat med taktiskt, lösningsfokuserade aktiviteter. Kund och konsument är fokus i allt vi gör. Vi är dessutom ett litet kontor, så att tömma diskmaskinen eller duka fram fredagsfrukost är sådant som vi rullar igenom på alla anställda, även chefer. Det är bra.

Tycker du en tjänst hos Tulip låter intressant och vill bli deras nya medarbetare?

Ansökan Till annons