Mgruppen, Svenska Managementgruppen AB, är ett av marknadens mest etablerade utbildningsföretag som specialiserat sig inom ledarskap, management och personlig utveckling. Mgruppen har funnits sedan 1931 då vi började utbilda chefer och ledare och har sedan dess hela tiden utvecklat och mött upp varje tids behov av kompetensutveckling inom området. Samtidigt har vi hållit fast vid vårt grundkoncept: gedigna utbildningar med fokus på att utveckla det personliga, strategiska och effektiva ledarskapet.

Mgruppens Executive MBA riktar sig till chefer och avancerade specialister som har en verksamhetsledande roll och vill fördjupa sig inom strategiskt ledarskap, management, affärsutveckling och innovation med akademisk förankring. Efter tre program – Master of Leadership and Management, Master of Finance och Master of Strategy, alternativt Master of HR - blir deltagarna diplomerade Executive MBA.

Mgruppen stärker nu upp sin organisation och söker:

Program Director Executive MBA

Som Program Director ansvarar du för och driver Mgruppens Executive Masterprogram vad gäller utveckling av innehåll, pedagogik, kvalitet och kostnadsuppföljning. Du kommer själv vara programledare för Master of Strategy vilket innebär att du designar innehåll och upplägg samt processleder grupperna för att skapa de bästa förutsättningarna för förstärkt lärande och nätverkande. Du leder arbetet med att säkerställa att vi har relevanta, uppdaterade föreläsare samt samordnar upplevelsen och kvalitén för samtliga Executive MBA-program.

Vidare medverkar du i säljmöten, designar och genomför företagsanpassade program inom strategi & management enligt våra kunders behov och utmaningar. Det kan handla om att bygga program med olika föreläsare eller att själv processleda en ledningsgrupp i deras strategiarbete. Till din hjälp har du en programkoordinator och du har ett nära samarbete med övriga Program Directors samt med våra sälj- och marknadsenheter.”Det bästa med att jobba på Mgruppen är att i ett personligt bolag få utveckla chefer genom att ta fram och själv genomföra utbildningar. Mina dagar förgylls av kompetenta kollegor och modiga kunder där vi tillsammans delar ambitionen att skapa bättre organisationer med ett hållbart ledarskap för alla.

Varierade arbetsuppgifter med mycket eget ansvar tillsammans med en uppmuntrande omgivning bidrar såklart också till att jag älskar mitt jobb.”  
Helene Öhman, Program Director, Mgruppen

Din bakgrund
Du har akademisk examen med teorektisk expertkunspan och praktisk erfarenhet inom strategiområdet.

Vi ser gärna att du har ett kontaktnätverk med specialister och föreläsare inom dessa områden.

Att du har erfarenhet av utbildningsdesign är ett krav och det är meriterande om du har erfarenhet av blended learning och digital pedagogik. Du har lätt att formulera dig och bli förstådd i tal och skrift på svenska och du behärskar det engelska språket till fullo. 

Några lämpliga bakgrunder kan vara:

  • arbetat inom den akademiska världen med utbildningar
  • forskare inom verksamhetsutveckling / organisationsutveckling
  • managementkonsult

Personliga egenskaper 
Som person har du god självkänsla, är prestigelös och har lätt för att samarbeta. Du är pedagogisk, en god facilitator som kan fånga upp budskap och förmedla dessa. Du har gärna egen chefs- och ledarerfarenhet. 

Att utmana deltagarna i en positiv anda och agera utifrån ett helhetsperspektiv är naturligt för dig och du har en mycket god kommunikativ förmåga. Du har lätt att förstå och förklara komplexa sammanhang och har ett konsultativt förhållningssätt när du arbetar med deltagarna och med företagskunder i anpassade program. 

Tjänsten är en heltidstjänst och innefattar programledning och en del resor med övernattningar, ca 15-20 dagar / år. Mgruppen finns i fina lokaler i Stockholm, vid Fridhemsplan på Kungsholmen och är medlem i Almega och har kollektivavtal med Unionen. 

Kontakt:
Annica Söderberg, VD, tfn 070-340 19 70.
Helene Öman, Program Director, tfn  076-549 90 76.

Vi gör löpande urval, därför är du välkommen med din ansökan så snart som möjligt. 

Sökord: Management, managementkonsult, verksamhetsutveckling, verksamhetsledning, strategi, utbildning, utveckling, affärsutveckling, chef, MBA, Executive, Företagsanalys, Verksamhetskonsult, marknadsanalytiker, organisationsteori, innovation, business, business developer, business development, förändring, change management, förändringsledarskap, verksamhetsstyrning.