Vi söker en Skyddstekniker till St1 Refinery AB


Kan ett energibolag vara miljökämpar?
Fråga oss och svaret är ett rungande JA! St1 och Shell rymmer mer än 100 års erfarenhet av att driva stationer och vi har en obotlig nyfikenhet på framtiden. Från bränslen som inte påverkar vårt klimat till hur morgondagens smarta påfyllningsstationer ska se ut.Vår vision är att vara den ledande producenten av CO2-medveten energi. Så låter visionen som får oss att kliva ur sängen varje dag. Vår bransch står inför några av världens tuffaste miljöutmaningar och med 1500 obemannade och bemannade stationer i Norden och eget raffinaderi har vi både möjligheten och viljan att ta ansvar och hitta lösningar som bidrar till förändring! Vill du vara med på den resan? Varmt välkommen med din ansökan!

Trivs du i en atmosfär där det är högt i tak och där du faktiskt kan påverka? Då har vi jobbet för dig!

Arbetsbeskrivning
Tjänsten är placerad på vårt raffinaderi som är beläget på Hisingen precis vid Älvsborgsbron. Som skyddstekniker hos oss kommer du att ingå i ett team på två personer som leds av vår skyddschef. Arbetet bedrivs självständigt men du kommer att ha stor kontaktyta gentemot raffinaderiets övriga avdelningar. Utbildning och kompetensutveckling sker både internt och externt. Din roll och dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att förebygga brand och olyckor.

Som brandman kommer du att utföra skyddsutbildningar för såväl egen personal som entreprenörer inom fallskydd, arbete i slutna utrymmen, gastest och säkerhetsvakt. I dina arbetsuppgifter ingår att kontrollera raffinaderiets kritiska utrustning så som sprinklertester, kontroll av brandfordon och släckutrustning samt vid behov reparation av dessa. Du kommer också att utföra test av hälsofarlig gas och syrehalt i slutna utrymmen, samt en del arbete på hög höjd. Vidare ingår även ansvaret att se till att rätt skyddsutrustning tillhandahålls i förebyggande syfte, beställa skyddsmaterial och brandskyddsutrustning. 


Vem är du?
Vi söker dig med erfarenhet inom brandskyddsarbete eller arbete inom processindustrin. Meriterande är om du har utbildning inom SMO eller motsvarande utbildning. För arbetet art krävs det att du har B-körkort då arbete utförs både inom och utom raffinaderiets område. C-körkort ser vi som meriterande men inget krav. Som person har du lätt för att samarbeta, en öppen och positiv inställning samt kan arbeta under tidspress. Vi ser att du har god fysik, är ansvarstagande och kvalitetsmedveten. Vi värdesätter initiativförmåga och engagemang högt. Vår arbetsmiljö kräver ett aktivt HSM-arbete (hälsa, säkerhet, miljö) så vi ser också att du är en ansvarsfull person som alltid strävar efter att förbättra din och dina kollegors arbetsmiljö.

Du kommer att ha mycket kontakt med andra personer inom företaget varför det är viktigt att du har goda kunskaper i engelska och svenska, i såväl tal som skrift. 

Vad kan St1 erbjuda dig?
Inom företaget pågår ett spännande utvecklingsarbete och St1 erbjuder dig ett utmanande, omväxlande och inspirerande arbete. Du kommer att arbeta i ett företag där din insats syns och påverkar i en miljö där du blir en viktig del av teamet.

 

Vi erbjuder:

  • Ett utvecklande och spännande arbete i en bransch som är under stor förändring med flera spännande projekt
  • Bonuslön
  • Träningsmöjligheter, motionsbidrag samt subventionerad företagshälsovård
  • Föräldrautfyllnad av lön
  • Andel i företagets vinstandelsstiftelse m.m.

 

På vår karriärsida kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss: https://career.masterhelp.se/st1-refinery 

Hur söker jag tjänsten?
Sök tjänsten genom att trycka på ansökningsknappen, då får alla som är inblandade i rekryteringen tillgång din ansökan. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du ansöker så snart som möjligt.

Kontakt
För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-administratör, Josefine Jörevik 031-744 62 39 mail: Josefine.jorevik@st1.se.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Skyddschef, Johan Jigenstedt 031-744 61 30 mail: johan.jigenstedt@st1.se. Din ansökan skickar du via ansökningsknappen.

Varmt välkommen med din ansökan! 

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Koncernens energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till etanolbränsle som görs på restprodukter från livsmedelsindustrin.

På St1 Refinery AB förädlas årligen 4 miljoner ton råolja från Nordsjön. Under det senaste decenniet har hundratals miljoner kronor investerats för tillverkning av produkter av bästa miljöklass och för att minska utsläppen från produktionen. Vi är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen. Raffinaderiet levererar fjärrvärme till Göteborgs stad och är sedan 1997 miljöcertifierat enligt EMAS och ISO 14001. Vi är ungefär 210 anställda vid raffinaderiet som är beläget på Hisingen. Läs mer på www.st1.se

 


 
Sökord: industribrandman, brandman, skyddstekniker, tekniker, räddningstjänst, brandskydd, processindustri, drifttekniker, underhållstekniker, reparatör, montör