Försäljningschef / Sales Manager
Norden och Baltikum

 
Placeringsort: Göteborg
 
ITW Welding är ett globalt företag som utvecklar och tillverkar svetsutrustning och tillsatsmaterial. Vi söker nu en försäljningschef som vill leda och ansvara för en lönsam tillväxt av vår verksamhet i Norden och Baltikum.  
 
Vi erbjuder en spännande och utvecklande roll i en internationell miljö med eget ansvar för affärer och underställd personal. Vi är ett entreprenörsdrivet och innovativt bolag med en tydlig tillväxtstrategi och med en historiskt stabil och lönsam affärsmodell. Din vardag erbjuder ett nära samarbete med medarbetare och partners, innovativa lösningar, konstruktiva affärer och arbete på strategisk och operativ nivå.

Dina arbetsuppgifter  
 
Som försäljningschef ansvarar du för att implementera vår europeiska strategi i Norden och Baltikum. Försäljningen sker idag direkt till slutkund, via distributörer eller genom integratörer. Ditt team består av 11 personer som arbetar med försäljning och kundservice. Kunderna finns idag t.ex. inom bygg och infrastruktur, automotive och offshore. Tjänsten kommer innebära en hel del resor. 
 
  • Budget och personalansvar
  • Aktivt leda, coacha och supportera dina medarbetare
  • Eget kund- och försäljningsansvar
  • Arbeta med uppföljning av budget, prognoser och analyser
  • Ingår i ledningsgrupp

Dina kvalifikationer
 
  • Flera års erfarenhet av framgångsrik teknisk försäljning inom tillverkningsindustrin
  • Erfarenhet av att arbeta i en strategisk och kommersiell roll
  • Meriterande om du har erfarenhet inom svetsindustrin
  • Erfarenhet av att leda och ansvara för personal
  • Svenska och engelska i tal och skrift

Din profil
 
Din personlighet präglas av en stark drivkraft och vilja att ta ditt arbete framåt. Du ser affärsmöjligheter och har förmåga att skapa goda relationer. Du är självgående och kan dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper för att leda och utveckla gruppen. Som person är du strukturerad, kommunikativ och van att verka i en internationell miljö. Du arbetar gärna med rapportering, uppföljning och analys. 
 
Kontakt
 
För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Maria Ahlén 0708-49 02 88 på Intenso Teknikrekrytering. 
 
Välkommen med din ansökan snarast då urval sker löpande!
 
 
 
Om ITW Welding
Som en del av ITW koncernen finns ITW Welding representerad i mer än 57 länder världen över. ITW Welding designar och tillverkar svetsutrustning och tillsatsmaterial. Deras branschledande svetslösningar kännetecknas av innovativ teknik utformad för att tillgodose användarens behov med fokus på produktivitet, kvalitet och användarvänlighet bakom mycket starka varumärken så som bland annat Elga® och Miller®. Läs gärna mer om bolaget på www.itwwelding.com
 
 

 

Sökord: säljare, försäljare, försäljning, teknisk försäljning, teknisk försäljare, teknisk försäljning, industrisäljare, industriförsäljare, industriförsäljning, industriell försäljning, industriell försäljare, industriell säljare, säljchef, chef, KAM, key account, account manager, utesäljare, fältsäljare, internationell säljare, internationell försäljare, internationell försäljning, Sales Manager.