Automationsingenjör / Automationsansvarig
Kungsbacka


Förnyelsebar energi är en del av framtidens hållbara samhälle. Tillsammans med Statkraft som automationsingenjör kan du vara med och arbeta mot det målet. Vi erbjuder dig en bred roll med stort ägandeskap inom ditt område.

”Automationssystemen på värmecentralerna har stor påverkan på produktionskostnaden inom Bio Norden. Ett väl fungerande automationssystem är en förutsättning för optimal drift avseende bl.a. säkerhet, tillgänglighet, kapacitetsreglering, bränslemix och emissioner och därmed en mycket viktigt roll för oss.
 
Jag tycker det är väldigt spännande och stimulerande att få arbeta i en stor energikoncern som dessutom är Europas största energiaktör inom förnybar produktion. Statkraft är ett stabilt företag som har stora ambitioner och är med och bidrar till en klimatsmart samhällsbyggnadsutveckling. ”

- Nicklas Kilstam, VP, Head of Bio Nordic


Arbetsuppgifter

Som automationsingenjör kommer du aktivt arbeta och ansvara för underhåll, optimering och utveckling av dagens styrsystem på våra 12 fjärrvärmeanläggningar i Sverige och i Norge. 

 • Ansvara för att upprätthålla nätverks- och informationssäkerhet enligt Statkrafts krav.  
 • Projektledare inom fackområdena el- instrument- och automation i samband med installation av nya anläggningar. 
 • Utformar tekniska kravspecifikationer, ansvarar för budget, tidsplan, genomförande samt koordinerar driftsättning.
 • Det förekommer resor i rollen, i samband med projekt kan det vara längre perioder.
 • Som alla anställda på Statkraft förväntas du ha stort kundfokus samt att efterleva och bidra till vår nollvision inom HSE.

Kvalifikationer
 
 • Minst 5 års erfarenhet av arbete inom processautomation, gärna inom kraft/värme produktion. 
 • Relevant teknisk högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. 
 • Goda kunskaper inom DCS/PLC system. 
 • Tidigare erfarenhet av projektledning är meriterande. 
 • Svenska eller norska i tal och skrift. 
 • B-körkort är ett krav.

Din profil
För att lyckas i rollen krävs att du har ett strukturerat arbetssätt med tydliga målsättningar, proaktiv hållning och högt fokus på kvalitet.  Projektarbete ställer stora krav på affärsmässighet, god kommunikation och att periodvis kunna hantera en hög arbetsbelastning. 
 
Kontakt
För mer information om tjänsten kontakta Maria Ahlén, 0708-49 02 88 på Intenso Teknikrekrytering. 

Välkommen med din ansökan snarast då urval sker löpande!

 
Om Statkraft
Statkraft är ett ledande internationellt företag inom vattenkraft och Europas största leverantör av förnybar energi. Koncernen producerar vattenkraft, vindkraft, gaskraft och fjärrvärme och är en global marknadsaktör inom energihandel. Statkraft är ledande i Europa inom miljövänlig energi och näst största leverantör av fjärrvärme i Norge. Statkraft har också en betydande leverans i Sverige. Alla produktionsanläggningar levererar fjärrvärme baserat på miljöriktiga energikällor och fjärrvärmeverksamheten bedrivs på 8 orter i Norge och 4 orter i Sverige och har totalt ca 13 000 kunder anslutna till fjärrvärmenäten. Läs mer om oss på www.statkraft.se eller www.statkraftvarme.se

Sökord: Automationsingenjör, automation, automationsansvarig, fjärrvärme, industriell automation