A new company with almost 50 years experience.

IMS Nonwoven does not only have the edge, but also the ability to put this edge into practice in every given moment.

Some of the world's leading companies and strongest brand names count on the advantages of teaming with IMS Nonwoven.

EHSQ Manager
Ystad

 

IMS Nonwoven förstärker inom området EHSQ och söker dig som vill arbeta engagerat med kvalitets-, arbetsmiljö-, miljö- och säkerhetsarbete i en ledande och utvecklande roll.

Som EHSQ Manager leder du arbetet inom kvalitet, miljö, hälsa och säkerhet på IMS Nonwoven. Du ansvarar för att gällande principer och riktlinjer följs och arbetar ständigt för förbättringar inom ditt ansvarsområde. Utvecklings- och förbättringsarbete är i fokus för att kunna möta kunders behov och förväntningar samt att säkerställa att IMS Nonwoven uppfyller kraven enligt ISO 9001 och ISO IATF.

En annan viktig del av arbetet som EHSQ Manager är att utgöra organisationens kunskapsresurs inom området, vilket innebär att hålla sig uppdaterad och bevaka lagar och föreskrifter för att kunna ge råd och stöd till verksamheten. Du får vara beredd att arbeta både med små och stora frågor inom hela området EHSQ. 

 

 

"På IMS Nonwoven får man möjligheten att kontinuerligt arbeta med nya utmaningar i en internationell miljö. Alla i företaget har stora möjligheter att påverka såväl sin egen som företagets utveckling."

- Martin Eriksson, CFO på IMS Nonwoven

 

 

Om tjänsten
Du kommer arbeta med att följa upp nyckeltal samt kontinuerlig förbättring av kvalitetshanteringssystem och kvalitetsprocessen. Du deltar i granskning av tillverkningsprocessen och kvalitetstestar befintliga och nya produkter för att säkerställa kvalitetskraven är uppfyllda.

I denna tjänst kommer du också ha ansvar för att alla specifikationer, policys, processer och rutiner som involverar kvalitet, hälsa, säkerhet och miljö genomförs korrekt. Du är kontaktperson och ansvarar för att säkerställa att IMS Nonwoven följer gällande lagstiftning, myndighets- och kundkrav. I tjänsten ingår också att:

 • Ingå i fabrikens ledningsgrupp och rapportera till Operations Manager
 • Leda och utveckla företagets kvalitets-, arbetsmiljö-, miljö- och säkerhetsarbete
 • Vara övergripande kvalitetsansvarig internt samt externt mot kunder och leverantörer
 • Utveckla process-, leverantörs- och kunders kvalitetsplaner
 • Leda interna och externa revisoner
 • Planera och genomföra utbildningar
 • Bistå som stöd till produktutvecklingen
 • Personalansvar för en medarbetare
 • Tjänsten innebär en del resor då den även omfattar att besöka kunder

 

Dina kvalifikationer

 • Kunskap och erfarenhet av systematiskt arbete inom miljö, hälsa, säkerhet och kvalitet
 • Erfarenhet av att implementera och använda kända kvalitetsmetoder som systematisk problemlösning, kontinuerliga förbättringar, 5S, MSA, FMEA, kontrollplaner, PPAP: s etc.
 • Erfarenhet av att leda interna och externa revisioner
 • Industriell bakgrund med dokumenterat goda resultat av att leda och utveckla verksamheter (gärna processindustri eller liknande)

 

Din Profil
För att lyckas i rollen har du arbetat som Kvalitetschef/EHSQ i en ledande roll i minst 3 tre år. Du är analytisk, resultatorienterad och har en förmåga att se nya möjligheter och är en person som skapar goda relationer både internt och externt. Som ledare är du självmotiverad och har förmågan att inspirera och ge energi till IMS Nonwovens fortsatta utveckling.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Intenso Teknikrekrytering. Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Christofer Dahlman på 0702-46 93 00. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!
 

Om IMS Nonwoven
IMS Nonwoven AB utvecklar och tillverkar högkvalitativa industritextilier till kunder inom Automotive, Medical, Hygiene och Teknisk industri.

Företaget grundades 1959 under namnet Fiberduk AB. Under 2008 förvärvades samtliga tillgångar och varumärken av den spanskbaserade nonwoven tillverkaren Tefisa S.A. Företagen bildade tillsammans dotterbolaget IMS Nonwoven AB som ägs av textilgruppen Industrias Murtra S.A.

Sedan etableringen har företaget gått igenom en omfattande utveckling. Den dryga 50 åriga erfarenheten speglas i den kombinerade styrkan av kompetens, kundinsikt och tekniska möjligheter som omvandlas till kundvärde. Några av världens ledande företag och starkaste varumärken värdesätter fördelarna med att arbeta med IMS Nonwoven. Företaget exporterar i huvudsak sina produkter och USA är den största marknaden. Läs mer på www.imsnonwoven.com