Account Manager Foodservice
Stockholm / Mälardalen

Som Account Manager inom Foodservice kommer du arbeta med att sälja och marknadsföra GB Foods produkter/varumärken till kunder inom den offentliga sektorn, grossister och slutkunder inom restaurang. Produktportföljen innehåller ett flertal välkända varumärken som; 

 • Blå Band
 • Bong
 • Bong Touch of Taste
 • Mrs Cheng
 • Isomitta

 

Om tjänsten
Ditt ansvar blir att skapa fortsatt lönsamhet inom distriktet, främst genom att utveckla befintliga kundrelationer men även att se potentialen i bearbetningen av nya kunder. Du kommer både genom indirekt och direkt försäljning att sälja in, följa upp och initiera anbud. All försäljning sker via grossisterna och en stor del av din tid handlar om att planera och genomföra aktiviteter med slutkunderna som tex; matlagningsmässor, provsmakningar och andra kundevent i syfte sprida intresse och kunskap om våra produkter. Dina kontaktytor hos slutkund är bl.a. köks- eller kostchef, måltidsutvecklare, inköpare, upphandlingsansvarig eller liknande.

Din passion för mat ligger till grund för våra framgångar och som matinspiratör kommer du att guida, vägleda och skapa fortsatt intresse för våra produkter ute hos kunderna.

Distriktets omfattning är Stockholm / Mälardalen. Du utgår hemifrån. Lämplig bostadsort är inom distriktet.

 

"Visionen är att vi på foodservice ska växa med 30 – 50% inom en treårsperiod vilket kommer efterfråga fler Account Managers, som ska ut på fältet och förstärka vår redan starka marknadsposition.

Vi söker en självgående person med erfarenhet från tidigare försäljning, främst mot offentlig sektor. Hen har stor passion och intresse av mat och tidigare erfarenhet från köksvärlden är meriterande. Det är viktigt med en positiv inställning och att man hela tiden strävar efter att hitta det optimala arbetssättet genom aktiva förändringar för att nå ut till marknaden på bästa sätt."

Läs mer om vad Fredrik har att säga om tjänsten och företaget på https://career.masterhelp.se/gbfoods

 

Din profil
Tjänsten ställer krav på förmåga att ha ett långsiktigt och strategiskt tänkande och för att lyckas i rollen bör du ha erfarenhet från Foodservice försäljning eller annan likvärdig bakgrund. Är du utbildad kock med en säljande personlighet kan detta också vara en lämplig bakgrund för rollen. Ditt entreprenörskap, vilja att skapa affärer och din stora passion för mat är viktiga framgångsnycklar i denna tjänst.

Att du alltid sätter kundens behov i fokus ser vi som en självklarhet. Som person är du är drivande, entusiasmerande, inspirerande och gillar att själv hitta nya affärsmöjligheter i en organisation som ger utrymme och frihet. Du är professionell, självständig, strukturerad och sätter alltid kundens behov i fokus. Vi ser även att du:

 • Har ett stort intresse av mat - Passion for Food
 • Är affärsorienterad med stark drivkraft
 • Har mycket bra planerings- och samarbetsförmåga
 • Har bra presentationsteknik och vana att skapa samt hålla presentationer inför grupp
 • Är van användare av Excel samt moderna IT-verktyg
 • Delar gärna med dig av dina erfarenheter till gruppen för att nå regionens mål
 • Är en prestigelös lagspelare som sätter teamet först

 

Det är en fördel om du har branschvana, antingen från leverantörsledet, grossistledet eller kundsidan samt förstår upphandlingsprocesser, men inget krav

Vi erbjuder ett utvecklande arbete i ett framgångsrikt tillväxtbolag med välkända varumärken och produkter av hög kvalitet. 

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Säljpoolen. Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Peter Nilsson 0708-30 65 43.

Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med ansökan!

 

 

Om företaget
GB Foods. Vi är ett av Europas ledande livsmedelsföretag och vi känner oss hemma över hela kontinenten. Vårt huvudkontor ligger i Barcelona och vi har verksamheter i Belgien, Finland, Frankrike, Tyskland ,Holland, Spanien, Italien, Ryssland, Norra Afrika och Sverige. Men det betyder inte att vi glömt vårt ursprung. De varumärken vi sammanför genomsyras av lokal historia och kulturarv. Vissa av dem har vi haft i köksskåpen i över 100 år, vilket skapar komfort och bekvämlighet för generationer. Vi tycker att det är ett arv värt att föra vidare.

Även när vi hyllar det förflutna har vi framtiden i åtanke. Vi strävar efter att samarbeta med tillit och respekt, snabbt anpassa oss till nya utmaningar och möjligheter och sträva efter framgång i allt vi gör. Dessa är värderingar vi lever efter varje dag. Det är så vi levererar nya och samtidigt välbekanta smakupplevelser till våra kunder. Och det är så vi vill se till att våra lokala varumärken fortsätter att vara framgångsrika även för framtida generationer och områden. Vi är stolta över vårt ursprung och vi ser fram emot att upptäcka nya platser. Men oavsett hur långt och snabbt vi förflyttar oss, kommer vi alltid att smaka som hemma. Det är vårt löfte från GB Foods.

Sökord: distriktansvarig, distriktsäljare, fältsäljare, regionsäljare, utesäljare, säljare, dagligvaruhandeln, livsmedel, account manager, DVH , distriktschef, foodservice, storkök, horeca, livsmedel, grossist, nyckelkunder, affärsutvecklare, affärsutveckling, kedjekunder, kedjor, försäljningsjobb, säljjobb, försäljning, , regionansvarig, regionchef, , FMCG