Spännande roll som Affärsområdesansvarig för handelsvaror på Luna Group  

Vår vision är att vi ska bli norra Europas ledande distributör och utvecklare av starka varumärken inom verktyg och förnödenheter för industri och bygg. Vi söker nu en van ambitiös förhandlare som vill vara med på vår resa.

Om tjänsten
Som Affärsområdesansvarig för handelsvaror blir din huvudsakliga uppgift att identifiera och hitta produkterbjudande som kompletterar Luna Groups värde gentemot våra återförsäljare inom framförallt bygg- och industri. Rollen innebär fullt ansvar för erbjudandet, vilket bl.a. innefattar säkerställande av produktkvalitet, pris, leverantörsbedömning och produktdata. Arbetet sker i nära samarbete med vår inköpsorganisation i Kina samt våra säljorganisationer i Norden och Polen. 

Typiska arbetsuppgifter för rollen:  

  • Identifiera och köpa in produkter baserat på omvärldsanalys och marknadsbehov.
  • Driva och ansvara för en lönsam affär inom handelsvaror.
  • Tillsammans med våra säljorganisationer driva försäljning av handelsvaror.
  • Säkerställa aktuellt erbjudande utifrån marknadens behov av produkter och sortiment inom området.

Om dig
För att lyckas i rollen ser vi att du har ett genuint intresse för att göra affärer. Du är en van förhandlare med erfarenhet från både sälj- och inköp med eget resultatansvar. Du har tidigare erfarenhet av tjänsteresor och gillar mötet med både leverantör och kund. Du är van vid att ta ansvar och kan hantera parallella arbetsuppgifter. Du talar och skriver flytande svenska och engelska. Vi ser gärna att du har du har relevant akademisk utbildning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom resultatinriktad, strukturerad och analytisk. 

 

"Handelsvaror inom Luna Group är ett viktigt komplement till de varumärken som vi säljer och distribuerar till framförallt industri- och byggfackhandeln. Det är ett omfattande område inom verktyg, maskiner och förnödenheter där vårt inköpsarbete bidrar till lönsamma affärer inom allt från värmefläktar till presenningar. 

Gillar du att göra affärer så är detta en roll med stor potential för rätt person."

- Herman Rosén, Business Director, Luna Group 

 

Vårt erbjudande
Vi tror på frihet och ansvar för att du som medarbetare ska känna motivation, delaktighet och glädje. Vi vill att våra medarbetare ska fatta egna beslut med målsättning att få bästa möjliga resultat. Vi vill att du som medarbetare tar initiativ och förmedlar hur du vill utvecklas och hur vi som arbetsgivare kan hjälpa dig dit. Vi erbjuder en arbetsplats med högt engagemang, kollektivavtal, flexibilitet, friskvårdsbidrag, eget gym och en företagskultur som vi skapar tillsammans.

Om anställningen
Tjänsten är en heltidstjänst, med placering i Alingsås. Stor del av produktionen inom handelsvaror ligger i Asien men även Europa så resor i tjänsten kommer att krävas, minst 50 resdagar/år.

Om ansökan
Urval sker löpande, så tveka inte att söka direkt. Du ansöker enkelt via ansökningsknappen.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Herman Rosén, herman.rosen@luna.se eller på 0722-437094. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Luna Groups HR-chef, Jenny Hallberg via jenny.hallberg@luna.se
Vi tar ej emot ansökningar via e-post på grund av GDPR.

Luna Group utvecklar och distribuerar verktyg och förnödenheter för professionellt bruk till industri- och byggsektorn i norra Europa. Vi brinner för våra kunder och vill göra allt för att underlätta deras vardag och skapa värde för deras verksamhet. Vi strävar efter att bli norra Europas ledande distributör och utvecklare av starka varumärken inom verktyg och förnödenheter för segmenten industri och bygg. Luna Group har närvaro i 8 länder, en årlig omsättning på ca 1500 MSEK och är ca 250 anställda. Luna Group ingår i koncernen Bergman & Beving som utvecklar, förvärvar och tillhandahåller starka varumärken för industri- och byggsektorn. Läs mer om oss på www.lunagroup.se

 Sökord: Affärsutveckling, Affärsområdeschef, Affärsområdesansvarig, Key Account Manager, Area Sales Manager, Försäljning, Säljare, Inköp, Inköpare, Supply Chain, Planering, Planerare, Analytiker, Produktchef