Vår vision - Rent vatten till alla!

Många tar rent vatten för givet och tror att det finns i obegränsade mängder. Så är det tyvärr inte. Globalt sett är rent vatten en bristvara. Men det behöver det inte vara. Om vi tar hand om det vatten vi har på bästa tänkbara sätt, så får vi det att räcka till alla. Vi är stolta över att göra skillnad för miljön, vårt mål är att leverera hållbara ansvarsfulla produkter utan att äventyra framtida generationer.

Vill du vara med och bidra till en renare värld?

Är du vår nya teammedlem? Till avdelning Operations söker Nordic Water nu en

Elingenjör / Automationsingenjör
till vår verksamhet i Göteborg

Som el- och automationsingenjör erbjuds möjlighet att arbeta mycket självständigt inom ansvarsområdet. I rollen kommer du ha många kontaktytor med kunder både i Sverige och utomlands, men även internt mot Inköp, Konstruktion, Eftermarknad m.fl. Det innebär att du kommer att fungera som spindeln i nätet för el- och automationsfrågor både externt och internt. Vi ger våra medarbetare stort ansvar och många utvecklingsmöjligheter. Nordic Water är ett stolt bolag med en öppen och dynamisk arbetsplats med många trevliga kollegor som alla bidrar till en bättre värld. 

 

Arbetsuppgifter

 • du kommer huvudsakligen arbeta med automation och PLC-programmering
 • du ansvarar för hur Nordic Waters maskiner skall styras och regleras
 • upprätthållning av korrekta el-scheman och bistå våra kunder med felsökning av el-relaterade problem
 • nyutveckling av kompletta styrsystem samt kundanpassningar och förbättringar av befintliga produkter
 • utveckling och förbättring av befintliga HMI  
 • du jobbar nära Nordic Waters el-leverantörer och kvalitetssäkrar leveransen från dem
 • tillsammans med Strategiskt inköp se till så att rätt leverantörer används
 • deltagande vid driftsättning av större projekt där vår utrustning styrs av ett övergripande system

 

Din profil
Vi vill att du är en noggrann och analytisk person med positiv inställning och förmåga att självständigt lösa komplicerade uppgifter. Det är extra meriterande om du sedan tidigare jobbat tätt ihop med underleverantörer för att hitta kostnadseffektiva lösningar.

Som person är du engagerad, ansvarstagande och strävar alltid efter att göra det bästa för kunder och kollegor. Du trivs i en växande verksamhet och tycker om att vara en aktiv del i att skapa struktur och arbetsprocesser. För dig är laget viktigare än jaget, detta är en förutsättning för att vi ska lyckas att nå våra gemensamma mål.

 

För att lyckas i tjänsten bör du: 

 • ha utbildning som högskoleingenjör inom el och automation
 • ha minst 5-års arbetslivserfarenhet inom området
 • ha ett brett intresse av automation och el
 • vara riktigt vass på Siemens TIA-portal/S7 
 • ha erfarenhet från någon av dom vanligaste programmen för framtagning av el-schema
 • vara duktig på att skapa lättanvända HMI
 • ha förmåga att skapa tillfredställande samarbete med leverantörer för att uppnå leveranser med rätt kvalitet och pris
 • ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • ha körkort

 

För rätt person erbjuder vi anställning i en sammansvetsad arbetsgrupp i ett framgångsrikt och lönsamt företag där huvuddelen av försäljningen sker utanför Sveriges gränser. Grunden i vår verksamhet är våra kärnvärden W.E.T. – Winning Spirit, Engagement, Teamwork, och vi lever som vi lär.

Anställningsort: Göteborg

Kontakt
För ytterligare information om tjänsten kontakta Henrik Lindbäck, Strategic Procurement Manager på Nordic Water på 0735-583201.

Låter det intressant?
Skicka din ansökan via länken nedan. Då urvalsprocessen kommer att ske löpande vill vi ha din ansökan så fort som möjligt och senast 15 november. 

Välkommen med din ansökan!

 

Nordic Water Products AB utvecklar, tillverkar och levererar maskiner och utrustning för vatten- och avloppsvattenrening. Vi erbjuder såväl enskilda maskinkomponenter som integrerade system och lösningar. Vi har huvudkontor i Göteborg samt kontor och serviceenheter i Länna Industriområde, Mariestad, Klippan och Hanhals. Våra produkter säljs över hela världen genom ett nätverk av representanter och agenter. Nordic Water omsätter 600 miljoner SEK och har 180 anställda. Läs mer på www.nordicwater.com