Elektronikingenjör
Kristianstad

Värmebaronen startade sin verksamhet 1975 i Kristianstad och är nu en av Sveriges ledande tillverkare av värmeanläggningar. Produkterna tillverkas i Sverige på Värmebaronens fabrik i Kristianstad och är kända för hög kvalitet och lång livslängd. Idag levererar Värmebaronen sina produkter till stora delar av världen.

Värmebaronen söker nu en teknikdriven elektronikingenjör som med kunskap och innovationstänk kommer vara ansvarig och teknisk expert för området elektronik.  

 

"Att jobba i energibranschen är spännande, det händer alltid saker. Politiska beslut kan få företaget att nå höga höjder samtidigt som de kan pressa oss till att vara snabbfotade. Just nu är uppvärmning väldigt hett!

Mitt ledarskap är integrerande. Jag vill att folk ska vara delaktiga och engagerade. Att utnyttja människors kompetens inför ett beslut ger ett bättre beslutsunderlag. Varje medarbetare behöver veta ”varför” och ”vart”. Jag är övertygad om att man presterar bättre då. "

 

Arbetsbeskrivning
Som elektronikingenjör kommer du vara Värmebaronens tekniska expert inom området och arbeta med både innovation och förbättringsarbete. Du kommer arbeta i utvecklingsprojekt från idé till färdig produkt. I utvecklingsprojekten kommer du vara ansvarig för elektronikkonstruktion och val av programvara samt verifiera att hårdvara och mjukvara möter alla krav.

Du ansvarar för att säkerställa produktkvalitén genom att se till att samtliga krav och standarder uppfylls och att bolaget är ständigt uppdaterat inom dessa. Tjänsten innehåller flera kontaktytor internt, exempelvis att bistå supporten med teknisk expertis men också externa kontaktytor när det gäller till exempel val av leverantör eller utveckling av kundanpassade lösningar. 

  • Förstudier, val av komponenter samt krav och standarder för hårdvaruelektronik
  • Ta fram kravspecifikation
  • Verifiering av elektronik och mjukvara
  • Prototypframtagning och införande i produktion
  • Simuleringar och schemaritningar
  • Mindre programmering och justering av programvara

 

Din profil
Du som söker har ett genuint intresse för elektronik och utbildning inom elektronik / styr-reglerteknik i kombination med flera års arbetslivserfarenhet inom teknikområdet. 

Vi söker dig som är ansvarstagande och självständig och som känner sig trygg i sin kompetens och bidrar gärna med denna. Du är initiativtagande och drivande i att komma med nya förslag och idéer men också att ta sig an de dagliga arbetsuppgifterna. Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och kommunicera. Som kollega är du prestigelös och öppen och bidrar gärna till den teamkänsla som genomsyrar bolaget.

Vi erbjuder  

  • En unik möjlighet att vara med att utveckla företagets tillväxtresa på internationella marknader som står inför stora förändringar i övergången från Fossila bränslen till miljövänliga långsiktiga alternativ
  • En familjär, öppen och integrerande företagskultur
  • Ett kommunikativt och involverande ledarskap som ger dig stor frihet i din roll

 

Låter det intressant?
Vill du vara med på Värmebaronens resa framåt så tveka inte att söka tjänsten. Vi tillämpar ett löpande urval så skicka in ansökan redan idag. I den här rekryteringen samarbetar vi med Intenso Teknikrekrytering. Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Christofer Dahlman på 0702-46 93 00.

Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

 

Sökord: ingenjör, elektronik, hårdvara, mjukvara, programmering, produktutveckling, test, verifiering, pcb, mekatronik