Automationsingenjör

Nolato MediTor söker dig automationsingenjör med intresse för industriell digitalisering och industri 4.0!

Nolato MediTor erbjuder utmanande arbetsuppgifter och möjlighet att påverka företagets utveckling och framtid då man befinner sig i en expansiv fas med god tillväxt och ska påbörja en digitaliseringsresa med utveckling av automationslösningar och industriell IoT.

Som automationsingenjör får du arbeta både operativt med förebyggande underhåll, problemlösning och åtgärder på befintlig utrustning och maskinpark samt att utveckla och implementera nya automationslösningar tillsammans med industriell IoT – ”från den lilla givaren och PLC-system via robotar och styr- och övervakningssystem och vidare till avancerade IoT-lösningar”. Du kommer delta i förbättringsprojekt på befintlig utrustning och maskinpark för ökad driftsäkerhet. Arbetet är varierat och omfattar alla arbetsmoment från förstudie/felsökning till installation/reparation och idrifttagande. 

Tjänsten är placerad i Torekov som ligger naturskönt på Bjärehalvön och du rapporterar till Teknologi- och Utvecklingschefen.  

 

”Vi är stolta över de högkvalitativa produkter vi levererar till kunder över hela världen. Vi är ett mindre företag i det globala Nolato med korta beslutsvägar och en god gemenskap. Har man ett intresse av att lära sig nya saker och ett driv att skapa resultat i samverkan med sina kollegor, så kommer man trivas lika bra som vi andra här på Nolato. Vi erbjuder en dynamisk och utmanande miljö i ett lönsamt och växande företag.”

- Patrik Gavelin, Teknologi- och Utvecklingschef

 

”Jag har fått chansen att vara med och delta i utvecklingen på ett växande och spännande företag. Vi jobbar med dagliga utmaningar och förbättringsarbeten för att hela tiden bli bättre. Samtidigt bär man på en stolthet, att man faktiskt tillverkar något som hjälper och underlättar vardagen för andra människor.”

- Oscar Bergström, Produktionstekniker

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområde: 

 • Ansvara för implementering av automationslösningar på samtliga avdelningar
 • Säkerställa att PLC programmering och övrig IT-utrustning är integrerat för effektiv styrning av produktionsutrustning
 • Deltaga i digitaliseringsprojekt för automatisering av arbetsflöden
 • Tillsammans med övriga tekniker optimera automationsutrustning med målet att öka lönsamheten genom att utveckla OEE-tal och säkerställa stabil drift
 • Ansvara och utföra felsökning, problemlösning, rotorsakanalys och förebyggande underhåll med avseende på el och automation
 • I samarbete med övriga tekniker ta fram underlag till kravspecifikation för inköp av ny utrustning, att tillsammans med leverantörer specificera krav relaterat till HMI och PLC styrning

Dina kvalifikationer

 • Teknisk eftergymnasial utbildning med inriktning mot el- och automation
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet inom automationsområdet
 • Minst tre ås erfarenhet av PLC-programmering
 • Meriterande med kunskap/erfarenhet av industriell IoT
 • Du pratar och skriver obehindrat i både svenska och engelska

 

Din Profil
För att lyckas i rollen så krävs en proaktiv personlighet som trivs och drivs av utveckling och av att bli utmanad i det dagliga arbetet. Du gillar att ta ett personligt ägarskap för ditt arbete och är noggrann och problemlösning ses som stimulerande.

Du har en god förmåga att samarbeta med människor med olika bakgrunder och kompetenser samt har en positiv karaktär som är nyfiken på att ta sig an utmaningar i samarbete med kollegor. Ditt arbetssätt är strukturerat, med god dokumentationsförmåga, samt trivs med att planera och leverera med tydliga deadlines i projektform. 

Kontakt 
I denna rekrytering samarbetar vi med Intenso Teknikrekrytering. Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Christofer Dahlman på 0702-46 93 00. 

Urval och intervjuer sker löpande. 

Välkommen med din ansökan!

 

Om Nolato
MediTor Nolato MediTor AB är ett företag i stark tillväxt och ingår i affärsområdet Medical Solutions i Nolatokoncernen, som har en sammanlagd omsättning på ca 8 miljarder kronor. Nolato MediTor är ett välkänt företag i branschen och vi utvecklar och tillverkar medicintekniska produkter i partnerskap med globalt ledande Life Science bolag. Vi värdesätter långsiktiga och starka relationer med våra kunder. Produkter utvecklade och tillverkade i Torekov används i medicinteknisk utrustning på sjukhus över hela världen. Vårt företag är lokaliserat i det vackra Torekov på Bjärehalvön.

Läs mer om Nolato MediTor på https://www.nolato.com/en/articles/Nolato%20MediTor eller www.nolato.com

Sökord: automationsingenjör, automationstekniker, plc, SCADA, automation, industriell IoT, industri 4.0