Vår vision - Rent vatten till alla!

Många tar rent vatten för givet och tror att det finns i obegränsade mängder. Så är det tyvärr inte. Globalt sett är rent vatten en bristvara. Men det behöver det inte vara. Om vi tar hand om det vatten vi har på bästa tänkbara sätt, så får vi det att räcka till alla. Vi är stolta över att göra skillnad för miljön, vårt mål är att leverera hållbara ansvarsfulla produkter utan att äventyra framtida generationer.

Vill du vara med och bidra till en renare värld?

Vi söker nu: 

Produktutvecklande konstruktör
till Göteborg

Vi strävar efter att hedra vår långa tradition av att vara nyskapare och marknadsledare för utrustning som används i processen, att rena vatten. Därför behöver vi nu stärka leden med en erfaren, engagerad och hands-on, mekanikkonstruktör / produktutvecklare. I vår organisation tar vi oss an stort och smått för att, tillsammans med andra, förse hela den globala verksamheten med nya och förbättrade produkter för vattenrening.

Som en del i en liten grupp betyder det mycket självständigt arbete och mycket lyhört samarbete med kollegor i andra delar av företaget. Detta ger dig också stora möjligheter att påverka utfallet av dina insatser och känna dig stolt.

Erfarenheten du har med dig är bred, gärna med djupare kunskaper inom något område, som att konstruera i glasfiberarmerad plast, formsprutning, automation, FEM-analys, riskanalyser, skapa konfigurerbara CAD-modeller, eller något vi inte visste att vi behövde.

Det är också viktigt att du vill dela med dig av dina specialkunskaper till dina kollegor, så att vi kan höja vår gemensamma konkurrenskraft.

Om arbetet
Som produktutvecklande konstruktör på Nordic Water kommer du att arbeta med såväl utveckling av nya produkter som produktvård av befintliga, inom samtliga våra produktgrupper. Det innebär allt från mindre ändringar kopplade till personsäkerhet och kvalitet, uppdatering av tillverkningsunderlag och dokumentation över produktuppdateringar för att öka funktionalitet och prestanda till helt nya maskinserier.

Du ansvarar för att självständigt generera konkurrenskraftiga och kvalitetssäkrade lösningar inkl. dokumentation som behövs under produktens hela livscykel. Alltid med fokus på användaren.

I stor utsträckning jobbar vi med konstruktioner i rostfritt. Goda kunskaper i hur man använder och svetsar plåt är något du behöver för att kunna göra ett riktigt bra jobb. Vår stora produktflora gör att du kan använda ditt sätt att tänka modulärt, för att hitta flexibla och kostnadseffektiva lösningar.

Din profil 

  • Engagerad vinnarskalle som skapar värde, tillsammans med andra
  • Högskole- eller civilingenjör inom mekanik
  • Konstruktionserfarenhet av rostfria plåtkonstruktioner
  • Mycket goda kunskaper i 3D CAD (Vi arbetar i Inventor/Vault.)
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Grunden i vår verksamhet är våra kärnvärden W.E.T.Winning Spirit, Engagement, Teamwork, och vi lever som vi lär.

Kontakt
För ytterligare information om tjänsten kontakta Product Development Manager, Henrik.Höjer@nordicwater.com, 0702-420530.

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan snarast!

 

Om företaget
Nordic Water Products AB utvecklar, tillverkar och levererar maskiner och utrustning för vatten- och avloppsvattenrening. Vi har många års erfarenhet och är världsledande inom våra specialområden med DynaSand kontinuerliga sandfilter, Johnson lamellseparator, DynaDisc skivfilter, Meva fingaller, Zickert slamskrapor samt Sobye bandfilter. Vi erbjuder såväl enskilda maskinkomponenter som integrerade system och lösningar. Vi har huvudkontor i Göteborg samt kontor och serviceenheter i Stockholm, Mariestad, Klippan och Fjärås. Våra produkter säljs över hela världen genom ett nätverk av representanter och återförsäljare. Nordic Water omsätter ca 600 miljoner SEK och har ca 200 anställda.

För mer information om företaget se: https://www.nordicwater.com/sv

Sökord: mekanikkonstruktör, utvecklingsingenjör, produktutvecklare, CAD konstruktör, lead engineer mekanik, mekanik, plastkonstruktion, stål, plåt