EKONOMICHEF  

Vill du ta ett nästa steg in i en övergripande roll som ekonomichef?
Är du villig att växla mellan operativt arbete och vara delaktig i anpassningen av den globala strategien på den svenska marknaden?
Söker du en verksamhetsnära roll i en internationell koncern där du får utnyttja dina finansiella meriter tillsammans med god affärsförståelse?
Då kan Du vara den ekonomichef vi söker till Berner!

Om oss
Berner är en del av tyska Berner Group. Man har under 60 år försett fordons- och byggbranschen i 25 länder med förbrukningsprodukter, fästelement, handverktyg, el- och luftmaskiner samt kemiprodukter. Koncernen omsätter ca 10 mdkr och har ca 8 600 anställda. I Sverige är vi ca 90 medarbetare med en omsättning på ca 165 milj. Läs gärna mer på www.berner.se.

Om tjänsten:
Då Berner Group är en matrisorganisation rapporterar du som ekonomichef till det svenska företagets VD samt till regionens CFO. Du är en del i den svenska ledningsgruppen. Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för ekonomin, rapporteringar och administrativa områden. Att leda ekonomiavdelningen, som består av 4 personer (2 ekonomiassistenter, IT samt KA Sales Support) samt ansvara för bokslut, koncernrapportering och budgetprocess. Säkerställa korrekt hantering av ekonomisk information samt aktivt arbeta för kostnadsreducering och nyttjande av rörelsekapital. 

Övriga ansvarsområden för tjänsten är:  

  • Bokföring/bokslut enligt svensk GAAP, för överföring till tysk GAAP.
  • Hantering av rapportering inklusive avvikelseanalyser och rekommendera åtgärder.
  • Ansvara för årlig budgetprocess samt löpande uppdateringar.
  • Realisera kostnadsbesparingar inom generella administrativa kostnader.
  • Utveckla ett koncept för ett närmare samarbete med de skandinaviska ekonomiavdelningarna, realisera synergier och arbeta för ömsesidig back-up planering.
  • IT, fleet och fastighetskontakt 
  • Nära samarbeten med kollegor inom bolaget samt med myndigheter och övriga legala områden/intressenter

Vem är du?
Du är Civilekonom med flera års erfarenhet av redovisning och Business Control. Du har kanske arbetat som Ekonomichef eller så är det ett nästa steg i din karriär. Svenska och engelska behärskar du flytande i både tal och skrift. Vi arbetar i affärssystemet SAP.
Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen som ekonomichef på Berner är det viktigt att du har vana vid och att du trivs i en självständig roll. Det är en fördel om du är van vid en internationell verksamhet där du förstår vikten av kvalitet och deadlines men även kan hantera krav och direktiv från det större sammanhanget och att applicera till den nordiska verksamheten. Du är kommunikativ och nätverkande och har en lösningsorienterad inställning. 

Intresserad?
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår Nordiska CFO, Miriam Semrau, på telefon +49 175 9729232.

Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och ansökningsbrev. Vi ser fram emot din ansökan där du anger varför du söker tjänsten och vad du tror att du kan bidra med. 

Välkommen med din ansökan! 

Sökord: Ekonom, Ekonomi, Ekonomiansvarig, Finance Manager