På Nordic Water brinner vi för vårt arbete. Vi vet hur viktigt det är.

Många tar rent vatten för givet och tror att det finns i obegränsade mängder. Så är det tyvärr inte. Globalt sett är rent vatten en bristvara, men det behöver det inte vara. Om vi tar hand om det vatten vi har på bästa tänkbara sätt, så får vi det att räcka till alla.

Vill du vara med och bidra till en renare värld?

Vi söker en

Affärsutvecklare / Application & Process Specialist 
till vårt huvudkontor i Göteborg

Vill Du utvecklas inom försäljning i ett miljötekniskt företag? Drivs av att bidra till att ta fram bästa lösningar för kunden och vara med och driva värdebaserad försäljning med fokus på energieffektivitet och minimerad vatten- och kemikalieförbrukning?

Nordic Waters kunder finns över hela världen och försäljningen sker både direkt och via distributörer. Försäljningen består av allt från enskilda produkter till större projekt samt eftermarknad.

Vi erbjuder en tjänst som Application & Process Specialist till vårt team inom region Norden. I denna roll blir Du en värdefull kollega i vårt mål att fortsätta öka vår försäljning. Du kommer få ansvar för ett antal produktområden och applikationer inom regionen. Tjänsten innebär att på bästa sätt supporta distributörer och kollegor med tekniska och kommersiellt attraktiva lösningar med fokus på värden inom livscykelkostnad och minimerad miljöpåverkan. Att driva framtagandet av lösning och anbud av större och komplexa lösningar är också en viktig del i arbetet.

För rätt kandidat finns det goda möjligheter att fortsätta utvecklas inom både gruppen och andra delar av organisationen.

Grunden i vår verksamhet är våra kärnvärden W.E.T. – Winning Spirit, Engagement, Teamwork, och vi lever som vi lär. 

Om jobbet
Tjänsten innebär att gå igenom förfrågningsunderlag och ta fram offerter och tekniska specifikationer som är attraktiva både tekniskt och kommersiellt. Detta innebär att diskutera, både med kollegor och distributörer, vad bästa lösning är för varje specifik offert beroende på projektspecifika krav, lokala landskrav och konkurrenssituation. Det innebär också att kontinuerligt utveckla vårt material i värdebaserad försäljning och jobba ihop med konsulter i framtagande av lösningar.

Du kommer att få ett stort ansvar för att regionens mål nås inom den del av processen och tillhörande produkter Du kommer att fokusera på. Resor inom regionen förekommer.

Din profil
Vi värderar inställning och rätt attityd högt. Därför är specifik utbildning inte ett krav men erfarenhet av mekaniska produkter inom kommunala reningsverk är ett stort plus. Vi ser gärna att Du har erfarenhet inom ett eller fler av följande områden: 

  • Erfarenhet från att jobba mot processindustrin
  • Erfarenhet från projekt genom försäljning och/eller projektledning
  • Erfarenhet från branschen
  • Erfarenhet från internationella relationer
  • Erfarenhet från liknande produkter
  • Erfarenhet och kontaktnät inom konsultbranschen i Sverige

 

Branschen, liksom Nordic Water, utvecklas kontinuerligt, därför är det viktigt att Du har ett eget driv att alltid fortsätta utvecklas. Som person drivs Du av att utveckla kundrelationer och att vinna projekt. Då Nordic Water har en matrisorganisation är det viktigt att Du kan bygga ditt eget interna nätverk. 

Kontakt
För ytterligare information kring Nordic Water och den aktuella tjänsten kontakta Nicole Diener på Intenso Teknikrekrytering på 0735-258686.

Vi hoppas att tjänsten är intressant och ser fram emot din ansökan! 

 

Om företaget
Nordic Water Products AB utvecklar, tillverkar och levererar energieffektiva maskiner och utrustning för vatten- och avloppsvattenrening. Vi är sedan början av 2021 en del av Sulzer AG. Vi har många års erfarenhet och är världsledande inom våra specialområden med DynaSand kontinuerliga sandfilter, Johnson lamellseparator, DynaDisc skivfilter, Meva fingaller, Zickert slamskrapor samt Sobye bandfilter. Vi erbjuder såväl enskilda maskinkomponenter som integrerade system och lösningar.

Vi har huvudkontor i Göteborg samt kontor och serviceenheter i Hammarby Sjöstad, Mariestad, Klippan och Fjärås (Kungsbacka). Våra produkter säljs över hela världen genom ett nätverk av representanter och återförsäljare. Nordic Water omsätter ca 600 miljoner SEK och har ca 200 anställda. Läs mer om oss på www.nordicwater.com/sv eller www.sulzer.com

Sökord: försäljare, teknisk försäljning, teknisk, säljare, industriförsäljning, account manager, kam, key account,