Vill du jobba i ett framgångsrikt, internationellt och marknadsledande företag? Vi är ett av Sveriges 500 största bolag. En av våra framgångsfaktorer är att vi erbjuder våra kunder marknadens bästa och bredaste produktsortiment inom textilservice med tillhörande service. 

Vi driver branschens mest ambitiösa hållbarhetsagenda genom våra högt satta mål för textil, människor och klimat.

 

Distributionschef
till Huskvarna / Vaggeryd

Brinner du för logistikfrågor och vill vara med och skapa en verksamhet som ständigt är på topp? Då har du möjligheten hos oss! Vår nuvarande distributionschef går vidare till nya utmaningar i livet så vi behöver dig omgående. Så är du personen som brinner för distribution och logistik – missa inte detta - läs vidare!

 

Du kommer få den unika och banbrytande möjligheten att arbeta över flera anläggningar inom företaget gällande distribution. 

Detta kommer att ge dig en stor insikt över hur logistik och distribution fungerar inom Elis olika affärsområden. Du kommer notera att detta skiljer sig åt, men utmaningen och möjligheten att ur god miljöaspekt samdistribuera och samordna i övrigt är stor.

Våra anläggningar i Huskvarna och Vaggeryd drivs och bemannas av personal som gör allt för att leverera i världsklass till våra kunder. Du kommer att bli en viktig kugge i detta samspel och du kommer få fantastiska kollegor vid din sida.

Välkommen till oss!"

- Håkan Andersson, platschef Huskvarna

 

Vad innebär rollen som distributionschef?
Tjänsten som distributionschef innebär ansvar för service och leverans för textilier inom produktområdena Arbetskläder och Hotell & Restaurang med ett distributionsområde som avser stora del av landets södra och sydöstra delar.

Förutom våra två produktionsanläggningar i Huskvarna och Vaggeryd så finns en depå i Oskarshamn. På anläggningen i Huskvarna är vi tre chaufförer, i Vaggeryd fyra och en teamledare och på vår depå i Oskarshamn två chaufförer.

Du har personalansvar för nio personer och tillsammans säkerställer ni att vi levererar utmärkt service till våra kunder. Du kommer ingå i den lokala ledningsgruppen på båda anläggningarna. Då ansvaret ligger på tre olika orter så krävs det kontinuerlig närvaro på dessa.

Övriga arbetsuppgifter kommer bestå av:

 • Ansvara för planering, schemaläggning, rekrytering, kompetens-utveckling och utbildning
 • Coacha och motivera personal för att de som ett team ska nå sina uppsatta mål
 • Projektansvar för kommande interna distributionsprojekt
 • Ansvara för uppföljning och analys av resultat, budget och mål och utifrån dessa vidta åtgärder för att säkerställa ett kostnadseffektivt arbetssätt
 • Ansvara för att fordonsparken är i gott skick
 • Ansvara för att vi följer satta säkerhetsföreskrifter, kundspecifika krav samt företagets policys och värderingar
 • Verka för ett gott samarbetsklimat mellan våra olika avdelningar

Varför ska du välja Elis?
Vi erbjuder dig en heltidstjänst i ett marknadsledande företag där miljö- och hållbarhetsfrågorna står högt på dagordningen. Vi kan dessutom erbjuda dig en variationsrik och utmanande vardag.

Vi lever efter de värderingar som alltid har utgjort Elis ryggrad: Respekt för andra - Att vara en förebild - Integritet - Ansvar. De ger en referensram, som vägleder våra handlingar och inspirerar våra val.

Vem är du?
För att nå framgång i denna roll ser vi gärna en person med ett coachande förhållningssätt, stort intresse för service, distribution, affärsmässighet och en lösningsorienterad inställning. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vad kan du?

 • Erfarenhet av ledarskap genom tidigare ledande befattning
 • Erfarenhet och kunskap inom logistik
 • God analytisk förmåga
 • Strukturerad och förmåga att se helheten
 • Kommunikativ och social
 • Eftergymnasial utbildning relevant för tjänsten
 • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift
 • C-körkort är meriterande

Ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Håkan Andersson, platschef, på 070-859 68 15.

Välkommen att registrera din ansökan med ett personligt brev och CV genom länken nedan. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag löpt ut - så skicka in din ansökan redan idag!

Sista ansökningsdag är söndagen den 9 maj 2021.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Elis är ledande inom textilservice både i Sverige och Europa. Vi skapar mervärden för kunden genom att ta hand om hanteringen av arbetskläder, bädd- och badlinnen, hygienutrustning och golvvård. För att frigöra tid och pengar för kunden erbjuder vi våra produkter och tjänster i totalekonomiskt fördelaktiga hyrkoncept. Elis är ett börsnoterat franskt bolag. I Sverige är vi 1400 medarbetare och omsätter 2,1 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Malmö och vi har 26 anläggningar spridda över landet.