Vår vision - Rent vatten för alla!

Många tar rent vatten för givet och tror att det finns i obegränsade mängder. Så är det tyvärr inte. Globalt sett är rent vatten en bristvara. Men det behöver det inte vara. Om vi tar hand om det vatten vi har på bästa tänkbara sätt, så får vi det att räcka till alla. Vi är stolta över att göra skillnad för miljön, vårt mål är att leverera hållbara ansvarsfulla produkter utan att äventyra framtida generationer.

Vill du vara med och bidra till en renare värld? Vi söker nu en

SQA / Supplier Quality Assurance
Mariestad

I denna roll får du möjlighet att arbeta mycket självständigt inom ansvarsområdet. Du kommer ha många kontaktytor, främst med leverantörer både i Sverige och utomlands, men även internt mot vår projektledning och konstruktion, med flera. Vi ger våra medarbetare stort ansvar och skapar förutsättningar för att du ska utvecklas som individ.

Nordic Water är ett stolt bolag med en öppen och dynamisk arbetsplats med engagerade kollegor som alla vill bidra till en renare värld. Vi håller till i de centrala delarna av Mariestad, med närhet till tågstationen. Sedan februari 2021 är vi även en del utav Sulzer AG och du kan vara med och bidra till att skapa synergier och möjligheter tillsammans med vår nya ägare

Du kommer ansvara för:

 • Kvalitetskontroll innan leverans av Nordic Waters produktprogram som utvecklas av Nordic Water i Mariestad
 • Du kommer att jobba med att säkra processen i nya verkstäder och för nya produkter samt på årligt basis utföra kvalitetsaudits mot våra leverantörers verkstäder
 • Du kommer arbeta med att samordna kvalitetsnivå mot våra underleverantörer för att sätta ”rätt” nivå, även kopplat till övriga av Nordic Waters produkter
 • Driva kvalitetsärende ur vårt avvikelsehanteringssystem IA
 • Du kommer att vara systemägare för avvikelsehanteringssystem IA
   

Vem är du?
Vi vill att du är en noggrann person med positiv inställning och förmåga att självständigt lösa även komplicerade uppgifter. Det är extra meriterande om du redan har fördjupade kunskaper av produktion och tillverkning inom verkstadsindustri från medelstora verkstäder. Eftersom svetsning är en viktig tillverkningsprocess för oss är det ett krav att du har goda kunskaper inom detta område.

Som person är du engagerad, ansvarstagande och strävar alltid efter att göra det bästa för kunder och kollegor. Du trivs i en växande verksamhet och tycker om att vara en aktiv del i att skapa struktur och arbetsprocesser. För dig är laget viktigare än jaget, detta är en förutsättning för att vi ska lyckas att nå våra gemensamma mål.

För att lyckas i tjänsten har du:

 • erfarenhet av proaktivt kvalitetsarbete mot rostfria verkstäder så som SQA eller liknande
 • erfarenhet av kontrollarbete mot verkstadsprodukter
 • kännedom om verkstadsteknik, tunnplåt samt rostfria material. Det är också fördelaktigt med kunskap kring glasfibertillverkning
 • god förmåga att kommunicera med och vara länk mellan produktion och konstruktion
 • goda kunskaper i engelska i både tal och skrift
 • goda kunskaper i Office-programmen samt kvalitetshanteringsprogram
 • körkort

 

För rätt person erbjuder vi anställning i en sammansvetsad arbetsgrupp i ett framgångsrikt och lönsamt företag där huvuddelen av försäljningen sker utanför Sveriges gränser. Grunden i vår verksamhet är våra kärnvärden W.E.T.Winning Spirit, Engagement, Teamwork, och vi lever som vi lär.

Placeringsort: Mariestad

Kontakt
För ytterligare information om tjänsten kontakta Henrik Lindbäck, Strategic Procurement Manager på Nordic Water, 073-558 32 01. 

Låter detta intressant?
Skicka din ansökan via länken nedan. Då urvalsprocessen kommer att ske löpande vill vi ha din ansökan så fort som möjligt och senast 31 maj. 

Välkommen med din ansökan!  

 

Om företaget
Nordic Water utvecklar, tillverkar och levererar maskiner och utrustning för vatten- och avloppsvattenrening. Vi har många års erfarenhet och är världsledande inom våra specialområden med Dynasand kontinuerliga sandfilter, Johnson lamellseparator, Sobeys bandfilter, Dynadisc skivfilter, Meva fingaller samt Zickert slamskrapor. Vi erbjuder såväl enskilda maskinkomponenter som integrerade system och lösningar. Nordic Water är sedan februari 2021 en del utav Sulzer AG. Vi har huvudkontor i Göteborg samt kontor och serviceenheter i Mariestad, Klippan och Kungsbacka, Spanien, Tyskland, Holland, Norge och Kina. Våra produkter säljs över hela världen genom ett nätverk av representanter och återförsäljare. Nordic Water omsätter ca 650 miljoner SEK och har ca 200 anställda.

Läs mer om oss på www.nordicwater.com/sv eller www.sulzer.com