VAD SÄGER KUNDERNA OM SÄLJPOOLEN?

Nöjda kunder är det vi lever på här på Säljpoolen. Och många av våra kunder är till och med
väldigt, väldigt nöjda. På den här sidan kan du läsa mer om vad våra kunder tycker om oss. 

Susanna Milikic, HR Business Partner,
Solar Sverige AB
 

Vi har samarbetat med Intensogruppen, där bl a Säljpoolen och Intenso ingår, sedan cirka åtta år tillbaka. Till en början nyttjade vi deras rekryteringsstöd Masterhelp, vilket var ett användarvänligt ATS för de behov vi hade då. Därefter har vi arbetat med Säljpoolens paketlösningar för annonsering.
 

Vi har varit väldigt nöjda med vår dialog och alltid flexibla förhållningssätt från Säljpoolens sida. De är proaktiva och har ett stort kundfokus kring vårt bolags utmaningar vilket jag uppskattar i alla typ av partnerskap. Vi känner oss unika som kund och det är ett gott betyg om du frågar mig!

 

 

Jonas Wallin, Onboarding Manager,
Berner Montageteknik

 

Jag, personligen, har sedan 2010 använt mig av både Sälpoolen och Intenso när jag söker nya säljare. Berner använder även verktyget Masterhelp och platsannonsering till alla rekryteringar vi har i bolaget och har varit kund sedan 2005. Deras rekryteringsstöd Masterhelp är ett bra verktyg, som underlättar mitt arbete oerhört mycket. Vi får hjälp med annonseringar i flera viktiga kanaler, som gör att vi når ut till intressanta kandidater på ett effektivt sätt.

Min kontakt Annika Wedberg är alltid påläst, både kring hur marknaden ser ut och på nya trender inom rekrytering. Hon får mig att känna mig exklusiv som deras kund. Vi har avstämningsmöten årligen som gör att jag alltid känner mig uppdaterad och trygg i att jag använder rätt företag som mitt stöd vid rekrytering. Den snabba hjälp jag alltid får samt våra öppna diskussioner som gör att vi får bästa möjliga resultat, värderar jag mycket högt.

 

Joakim Klintred, VD, Pinpointer AB

 

Vad var anledningen till att ni valde Säljpoolen som rekryteringspartner? 

Pinpointer är ett bolag som är i en väldigt kraftig tillväxtprocess. För oss är vårt team vår absolut viktigaste resurs och för att hitta rätt medlem i säljteamet sökte vi efter en professionell och erfaren partner. Efter noggranna eftersökningar och tidigare erfarenheter från andra arbetsplatser ansåg vi att Säljpoolen var just vad vi behövde. Ett rekryteringsbolag som ville hjälpa oss att hitta nya säljare och Key Account Managers till oss på Pinpointer. 


Hur har ni upplevt samarbetet med Säljpoolen?
Vi har redan från start fått ett mycket bra och proffsigt bemötande, något som har hjälpt oss att välja rätt rekryteringsprodukt.
 

Hur upplever du Säljpoolens rekryterare?
Professionella och trevliga, samt att vi känner oss trygga med att de kommer att hitta rätt teammedlemmar till vårt tema på Pinpointer.

 

 

Anders Nordahl, Marknadsansvarig, Beach Center 

Vilken typ av tjänst har ni fått hjälp med?
På Beach Center använder vi Masterhelp rekryteringsverktyg och Säljpoolens paket för platsannonsering. Fördelarna är många men framförallt har vi full koll på processen som blir betydligt enklare från start till mål.

Vad har det inneburit för er? 
Verktyget förenklar för oss i vårt interna samarbete samt att kandidaterna får professionell återkoppling. Det har även inneburit att vi fått in fler ansökningar än tidigare, något som innebär att vi idag når vi ut mycket bredare än tidigare. 
 
Vad tycker du om samarbetet och skulle du rekommendera tjänsten till andra?
Säljpoolen har hela tiden ställt upp och kommit med professionella råd och tips vilket underlättar våra rekryteringsprocesser. Vi ger våra varmaste rekommendationer till andra företag som överväger Masterhelp rekryteringsverktyg.


 

 

 
 

Christian Abelin, Sales Director, ComfortZone AB

 

Vad var anledningen till att ni valde Säljpoolen som rekryteringspartner?
Jag var själv kandidat hos Säljpoolen i ett tidigare skede och fick ett mycket gediget intryck av Säljpoolens rekryteringskonsulter vid det tillfället. Så när det sedan blev aktuellt i min nya roll som försäljningschef att rekrytera in nya kollegor var Säljpoolen ett självklart val. De har ett stort nätverk, driv, ett bra tänk och de inger förtroende. 

Vilka/vilken tjänst har Säljpoolen hjälpt er att rekrytera?
Först två säljare och i nästa samarbete en produktionschef och logistikansvarig. Ingen av processerna har varit långdragna utan fungerat smidigt och bra.

Hur har ni upplevt samarbetet med Säljpoolen och deras rekryterare?
Enkelt! De är tydliga, vi har alltid en tät dialog samt att de ger snabb respons. De är ordentligt pålästa om oss som företag samt de olika rollerna som ska tillsättas. Jag har stort förtroende för deras rekryteringskonsulter och litar på att de gör rätt urval av kandidater. 

Hur länge har ni samarbetat med Säljpoolen? 
Jag var som sagt kandidat själv men har efter det anlitat Säljpoolen i processer under det senaste året. Samarbetet blir dessutom lättare ju mer man lär känna varandra. Jag kommer självklart anlita dem igen. Man gör helt enkelt affärer med dem man gillar!

 

 

Henrik Jonth, Försäljningschef, Swedol

Vad var anledningen att ni valde Säljpoolen som rekryteringspartner? 
Vi påbörjade samarbetet med Säljpoolen för två år sedan då vi sökte efter en rekryteringspartner som förstod svårigheterna med att rekrytera säljare. Vi förstod tidigt att Säljpoolen är specialiserade på säljare och vid vårt första möte fick vi ett professionellt bemötande och vetskap om deras olika rekryteringstjänster som går att skräddarsy, därför gav vi dem chansen.

Hur länge har ni samarbetat med Säljpoolen? 
Tillsammans med Säljtpoolen har vi rekryterat främst utesäljare och det rör sig om ett 30 tal rekryteringar under två år. 

"Dessutom finns Säljpoolen alltid till hands efter anställningen och följer upp varje rekrytering. Skulle anställningen av någon anledning avslutas finns Säljpoolens garantier och det är en trygghet för oss."


Hur har ni upplevt samarbetet med Säljpoolen? 
Samarbetet med Säljpoolen har fungerat väldigt bra. Rekryteraren ger snabb och kontinuerlig återkoppling och vilket vi är väldigt nöjda. Rekryteringsprocessen flyter på bra och de har en bra modell för att hitta rätt säljare till oss, där de på ett professionellt och intressant sätt säljer in våra tjänster till kandidaterna.

Det som Säljpoolen gör bra och en anledning till att vi vill samarbeta med dem är deras rekryteringsmodell. Våra annonser som vi publicerar via Säljpoolen når en bred målgrupp, tjänsten beskrivs på ett intressant sätt och det jobb som rekryteraren gör med urval och intervjuer kompletteras dessutom med diverse personlighetstester. Dessutom finns Säljpoolen alltid till hands efter anställningen och följer upp varje rekrytering. Skulle anställningen av någon anledning avslutas finns Säljpoolens garantier och det är en trygghet för oss.
 

 

Thomas Krantz, Nordisk försäljningschef,
SC Johnson Professional

Vi älskar långa kund- och kandidatrelationer!

Thomas, du blev rekryterad via oss, hur gick det till? 

På 90-talet jobbade jag inom restaurangbranschen, bland annat på Sjömagasinet. Vi skulle få barn och jag ville ha lite mer normala arbetstider. Jag sökte efter ett säljtjänst som hade en relation till restaurangbranschen. Jag hittade annonsen i Göteborgs-Posten, eftersom internet inte var så välutvecklat då, och sökte 1998 en tjänst på Merrild Coffee Systems som säljare mot Horeca i Västra Sverige. Det var Säljpoolen som hanterade tjänsten och det blev min första kontakt med rekryteringsbranschen. Jag fick tjänsten via Säljpoolen och det var det första steget i min säljkarriär.

Och nu har vi fått förtroende att hjälpa dig med att rekrytera. På vilka bolag har du varit och vilka tjänster har du haft när du anlitade oss?
Efter två år på Merrild blev jag Regionchef, därefter Försäljningschef och sedan Försäljningsdirektör. Efter några år började jag anlita er och ni hjälpte oss att rekrytera alla säljare vi anställde under de 15 år jag var ansvarig, och det blev säkert ett 15-tal säljrekryteringar under dessa år. Våren 2015 flyttade vi huvudkontoret från Malmö till Göteborg och då hjälpte ni oss att rekrytera all personal inom ekonomi, säljsupport och marknad. 2018 började jag som nordisk Försäljningschef inom SC Johnson Professional, där målgruppen är industri. Säljpoolen hjälper oss även idag att rekrytera säljare.

Hur har du upplevt samarbetet med Säljpoolen och våra konsulter under dessa år?
Jag har sett det som en stor fördel att ni förstår mig och de behov jag har haft. Ni har lärt känna respektive bolag och dess kulturer och har varit bra på att sätta er in i de olika verksamheterna och de behov som funnits.Ni har ett starkt varumärke och varit duktiga på att attrahera rätt sökande för oss. Konsulterna har varit tydliga och bra på att göra kravprofiler såväl som tidplaner samt att följa dem. De har alltid varit uthålliga och jobbat ihärdigt tills vi hittat rätt person. 

 

Fredrik Karmlid, Försäljningschef, Skånemejerier

 

Vad var anledningen att ni valde Säljpoolen som rekryteringspartner?
Jag kom i kontakt med Säljpoolen för första gången för cirka tio år sedan, när jag själv var med i en rekryteringsprocess för ett uppdrag i en annan organisation. Under mina senaste år som Försäljningschef på Skånemejerier har jag valt att använda mig av Säljpoolen. Ni är lyhörd, förstår mitt behov, får kandidater att känna sig trygga och gör bra rekryteringar av de önskemål jag har.

”Eftersom jag har varit på båda sidorna av en rekrytering hos Säljpoolen är jag trygg med att Säljpoolen representerar oss på bästa möjliga sätt mot kandidater.”

Vilka tjänster har Säljpoolen hjälpt er att rekrytera?
Jag hade först en bild av att Säljpoolen endast rekryterade säljare men insåg snabbt att de även rekryterade tjänster i ledande befattning. Vi har ett långt samarbete gällande rekrytering av säljare i hela landet, mina två senaste rekryteringar har gällt Regionchefer och dessa rekryteringar har Säljpoolen hjälpt mig med och jag är mycket nöjd!

Hur har ni upplevt samarbetet med Säljpoolen?
Väldigt snabb återkoppling och tydlig feedback mellan mig som kund och med Säljpoolens rekryteringskonsult. Jag har också upplevt att ju fler rekryteringar vi gör tillsammans desto djupare förståelse och samarbete får vi. Idag behöver jag bara berätta vad jag söker och vi kan enkelt trycka på knappen och vara igång med rekryteringen.

Hur upplever du Säljpoolens rekryterare?
Riktigt bra! Vi använder oss av tjänsten Konsultativ rekrytering och har här ett djupt samarbete med en rekryterare som följer oss genom hela landet. Vår rekryterare vågar utmana och ifrågasätta oss när vi sätter profil på personen vi söker. Detta är något jag uppskattar. Det får oss att tänka ett varv till och se andra möjligheter vilket är något som stärker vår organisation!