VAD SÄGER KUNDERNA OM SÄLJPOOLEN?

Nöjda kunder är det vi lever av här på Säljpoolen. Och många av våra kunder är faktiskt
väldigt, väldigt nöjda. På den här sidan kan du läsa mer om vad våra kunder tycker om oss. 

Fredrik Karmlid, Försäljningschef på Skånemejerier om Säljpoolen:

 

Vad var anledningen att ni valde Säljpoolen som rekryteringspartner?
Jag kom i kontakt med Säljpoolen för ca 10 år sedan för första gången när jag själv var med i en rekryteringsprocess för ett uppdrag i en annan organisation. Under mina senaste tre år som Försäljningschef på Skånemejerier har jag valt att använda mig av Säljpoolen och deras rekryteringskonsult Ann Szieger. Hon är lyhörd, förstår mitt behov, får kandidater att känna sig trygga och gör bra rekryteringar av de önskemål jag har.

 

”Eftersom jag har varit på båda sidorna av en rekrytering hos Säljpoolen är jag trygg med att Säljpoolen representerar oss på bästa möjliga sätt mot kandidater. ”

 

Vilka tjänster har säljpoolen hjälpt er att rekrytera?
”Jag hade först en bild av att Säljpoolen endast rekryterade säljare men har förstått att de även är duktiga på tyngre tjänster. Vi har ett långt samarbete gällande rekrytering av säljare i hela landet, mina två senaste rekryteringar har gällt Regionchefer och dessa rekryteringar har Säljpoolen hjälpt mig med och jag är mycket nöjd!”

Hur har ni upplevt samarbetet med Säljpoolen?
Väldigt snabb återkoppling och tydlig feedback mellan mig som kund och med Säljpoolens rekryteringskonsult. Jag har också upplevt att ju fler rekryteringar vi gör tillsammans desto djupare förståelse och samarbete får vi. Idag behöver jag bara berätta vad jag söker och vi kan enkelt trycka på knappen och vara igång med rekryteringen.

Hur upplever du Säljpoolens rekryterare?
Riktigt bra! Vi använder oss av tjänsten Konsultativ rekrytering och har här ett djupt samarbete med en rekryterare som följer oss genom hela landet. Vår rekryterare vågar utmana och ifrågasätta oss när vi sätter profil på personen vi söker. Detta är något jag uppskattar. Det får oss att tänka ett varv till och se andra möjligheter vilket är något som stärker vår organisation!

 

 

                                                                                                  Henrik Jonth, Försäljningschef på Swedol om Säljpoolen:

Vad var anledningen att ni valde Säljpoolen som rekryteringspartner? 

Vi påbörjade samarbetet med Säljpoolen för två år sedan då vi sökte efter en rekryteringspartner som förstod svårigheterna med att rekrytera säljare. Vi förstod tidigt att Säljpoolen är specialiserade på säljare och vid vårt första möte fick vi ett professionellt bemötande och vetskap om deras olika rekryteringstjänster som går att skräddarsy, därför gav vi dem chansen.            


                          

Hur länge har ni samarbetat med Säljpoolen? 
Tillsammans med Säljtpoolen har vi rekryterat främst utesäljare och det rör sig om ett 30 tal rekryteringar under två år. 

 

"Dessutom finns Säljpoolen alltid till hands efter anställningen och följer upp varje rekrytering. Skulle anställningen av någon anledning avslutas finns Säljpoolens garantier och det är en trygghet för oss."

 

Hur har ni upplevt samarbetet med Säljpoolen? 
Samarbetet med Säljpoolen har fungerat väldigt bra. Rekryteraren ger snabb och kontinuerlig återkoppling och vilket vi är väldigt nöjda. Rekryteringsprocessen flyter på bra och de har en bra modell för att hitta rätt säljare till oss, där de på ett professionellt och intressant sätt säljer in våra tjänster till kandidaterna.


Det som Säljpoolen gör bra och en anledning till att vi vill samarbeta med dem är deras rekryteringsmodell. Våra annonser som vi publicerar via Säljpoolen når en bred målgrupp, tjänsten beskrivs på ett intressant sätt och det jobb som rekryteraren gör med urval och intervjuer kompletteras dessutom med diverse personlighetstester. Dessutom finns Säljpoolen alltid till hands efter anställningen och följer upp varje rekrytering. Skulle anställningen av någon anledning avslutas finns Säljpoolens garantier och det är en trygghet för oss.

 

 

 

 

När det gäller rekrytering av KAM och säljare så känns det som att vi hittat den optimala partnern eftersom Säljpoolens fokus just ligger på sälj. Vår tidsbesparing är stor och urvalet vi fått att välja på har haft god kvalitet. Processen har varit betydligt enklare än när vi gjort allt själva. Tryggheten att få bolla med en erfaren konsult har också hjälpt oss fatta beslut när vi varit osäkra.

Säljpoolens utbildningar passar mig och Thomée bra eftersom vi ser på sälj på samma sätt. Säljstruktur är viktigt, speciellt för oss med en bred portfölj och många kunder.

Det känns skönt att inhämta stöd externt som stödjer det du själv bygger grunden på. Jag upplever att introduktionen av en ny medarbetare går betydligt snabbare när vi använder en partner som vi gjort senaste åren.

Säljpoolen opererar mitt i den fåran vi behöver stöd. De kan sälj och har en stor sökbas, vi har aldrig haft fler som sökt arbete hos oss sen vi inledde samarbetet med säljpoolen.

Vi upplever dem proffsiga, snabba och enkla att ha att göra med och har aldrig blivit besvikna på något sätt.

Roger Andersson, VD Thoméegruppen

 

Martin Cederström, Business Development Manager på Rexel om samarbetet:

Vad var anledningen att ni valde Säljpoolen som rekryteringspartner?
Jag fick tips om Säljpoolen från en före detta kollega och vi bokade upp en workshop där vi tillsammans diskuterade vilka kompetenser och vilka profiler vi var ute efter till avdelningen. Dialogen med Säljpoolen var mycket bra och man var oerhört lyhörd i den processen och kunde forma ett bra rekryteringsunderlag. En lyckad rekrytering bygger mycket på att vara lyhörd och att kunna identifiera företags behov och kultur samt att få bra kandidater till intervju, och det lyckades Säljpoolen med!

Hur länge har ni samarbetat med Säljpoolen?
Jag tillsammans med min kollega fick i uppdrag att starta en Teknisk Försäljningsavdelning på Rexel och behövde rekrytera ny personal. Arbetet med detta började under 2011 och vi har fortsatt med rekryteringar via Säljpoolen sedan dess när vi behövt förstärka avdelningen.

 

"Säljpoolens personal är lyhörda, kompetenta och alla de rekryteringar vi gjort med Säljpoolens hjälp har blivit oerhört lyckosamma."

 

Vilka tjänster har Säljpoolen hjälpt er att rekrytera?
Säljpoolen har hjälp oss med rekrytering av tekniska säljare, projektörer och tekniska specialister inom olika områden såsom solenergi, belysning, hem & fastighetsautomation och tele/data/säkerhet.

Hur har ni upplevt samarbetet med Säljpoolen?
Mycket positivt! Säljpoolens personal är lyhörda, kompetenta och alla de rekryteringar vi gjort med Säljpoolens hjälp har blivit oerhört lyckosamma. Vi har idag en säljorganisation i företaget som har lyckats inom alla områden vi har gett oss in i och där är vi även marknadsledande i vår bransch!

 

 

Anders Nordahl, Marknadsansvarig på Beach 

Center om samarbetet:

Vilken typ av tjänst har du använt/fått hjälp med?
På Beach Center använder vi Masterhelp rekryteringsverktyg och deras paket för platsannonsering. Fördelarna är många men framförallt har vi full koll på processen som blir betydligt enklare från start till mål.


Vad har det inneburit för er? 
Verktyget förenklar för oss i samarbetet internt samt att kandidaterna får professionell återkoppling. Det har även inneburit att vi har fler ansökningar än tidigare så uppenbarligen når vi ut brett. 
 
Vad tycker du om samarbetet och skulle du rekommendera tjänsten till andra?
Säljpoolen har hela tiden ställt upp och kommit med professionella råd och tips vilket underlättar våra rekryteringsprocesser. Vi ger våra varmaste rekommendationer till andra företag som överväger Masterhelp rekryteringsverktyg.

Läs mer om Beach Center - Världens största beachvolleyhall www.beachcenter.se

"Jag själv är personligen rekryterad av Säljpoolen två gånger. Vi har använt Säljpoolen vid rekrytering av exportsäljare, key account managers samt när vi rekryterade in 10 nya säljare till vår egen säljkår till dagligvaruhandeln. 

Rekryteringsprocessen har gått snabbt och enkelt, utan några problem. 

Vid ett tillfälle hittade vi inte rätt kandidat så då gick Säljpoolen tillbaka och headhuntade istället. Jag upplever att de är mycket måna om att hitta rätt rekrytering för uppdraget”

Magnus Sjösten

Försäljningsdirektör Lantmännen Doggy

 

Jag skulle utan tvekan rekommendera Säljpoolen. De vet vad vi vill ha vilket gör att vi kan vara tydliga i våra kravspecifikationer och ställa höga krav på våra kandidater.

Säljpoolen tar alltid fram ett relevant underlag och bra parametrar för att skapa rätt profil på de säljare som vi ska anställa.

Thomas Frendin, Nilfisk