VAD SÄGER KUNDERNA OM SÄLJPOOLEN?

Nöjda kunder är det vi lever av här på Säljpoolen. Och många av våra kunder är faktiskt
väldigt, väldigt nöjda. På den här sidan kan du läsa mer om vad våra kunder tycker om oss. 

Thomas Krantz, Nordisk försäljningschef inom
SC Johnson Professional

Vi älskar långa kund- och kandidatrelationer!

Thomas, du blev rekryterad via oss, hur gick det till? 

På 90-talet jobbade jag inom restaurangbranschen, bland annat på Sjömagasinet. Vi skulle få barn och jag ville ha lite mer normala arbetstider. Jag sökte efter ett säljjobb som hade en relation till restaurangbranschen. Jag hittade annonsen i Göteborgs-Posten, eftersom internet inte var så välutvecklat då, och sökte 1998 en tjänst på Merrild Coffee Systems som säljare mot Horeca i Västra Sverige. Det var ni på Säljpoolen som hanterade tjänsten och det blev min första kontakt med rekryteringsbranschen. Jag fick tjänsten via Säljpoolen och det var det första steget i min säljkarriär.

 

Och nu har vi fått förtroende att hjälpa dig med att rekrytera. På vilka bolag har du varit och vilka tjänster har du haft när du anlitade oss?
Efter två år På Merrild blev jag Regionchef, därefter Försäljningschef och sedan Försäljningsdirektör. Efter några år började jag anlita er och ni hjälpte oss att rekrytera alla säljare vi anställde under de 15 år jag var ansvarig, och det blev säkert ett 15-tal säljrekryteringar under dessa år. Våren 2015 flyttade vi huvudkontoret från Malmö till Göteborg och då hjälpte ni oss att rekrytera all personal inom ekonomi, säljsupport och marknad. 2018 började jag som Nordisk försäljningschef inom SC Johnson Professional, där målgruppen är industri. Säljpoolen hjälper oss även idag att rekrytera säljare.

Hur har du upplevt samarbetet med Säljpoolen och våra konsulter under dessa år?
Jag har sett det som en stor fördel att ni förstår mig och de behov jag har haft. Ni har lärt känna respektive bolag och dess kulturer och har varit bra på att sätta er in i de olika verksamheterna och de behov som funnits. Vi har arbetat med tre konsulter hos er. Ni har ett starkt varumärke och varit duktiga på att attrahera rätt sökande för oss. Konsulterna har varit tydliga och bra på att göra kravprofiler såväl som tidplaner samt att följa dem. De har alltid varit uthålliga och jobbat ihärdigt tills vi hittat rätt person. 
Stort Tack Thomas för att vi har fått förtroendet att hjälpa dig med rekrytering under alla dessa år och vi ser fram emot möjligheten att få fortsätta samarbetet många år framöver!

Björn Pettersson, Marketing Manager på OEM om Säljpoolen:

 

Vad var anledningen till att ni valde Säljpoolen som rekryteringspartner?
Nexa hade med gott resultat använt sig av Säljpoolen vid ett antal tidigare rekryteringar så det kändes helt naturligt att vända sig till dem igen.

Vilka/Vilken tjänst har Säljpoolen hjälpt er att rekrytera?
Den aktuella rekryteringen gällde tillsättningen av en ny VD. Men Säljpoolen har tidigare skött flera rekryteringar åt Nexa inom bland annat försäljning och marknad till nu senast även en ny ekonomichef.

Hur har ni upplevt samarbetet med Säljpoolen?
Smidigt och professionellt. Det var ett högt engagemang. Det tillsammans med deras kunskap om bolaget gjorde att de förstod vad vi sökte vilket i sin tur gjorde att de var ett mycket värdefullt bollplank i diskussionerna kring kandidaterna.

Hur upplever du Säljpoolens rekryterare?
För mig är Säljpoolen den rekryterare jag jobbade med och som även stod för den kunskap och det engagemang jag möttes utav. Jag kände att det var bra kommunikation under hela processen med hög tillgänglighet och bra löpande återkoppling.

Hur länge har Nexa samarbetat med Säljpoolen?
Första rekryteringen var för ca. 5 år sedan.

 

 

Fredrik Karmlid, Försäljningschef på Skånemejerier om Säljpoolen:

 

Vad var anledningen att ni valde Säljpoolen som rekryteringspartner?
Jag kom i kontakt med Säljpoolen för ca 10 år sedan för första gången när jag själv var med i en rekryteringsprocess för ett uppdrag i en annan organisation. Under mina senaste tre år som Försäljningschef på Skånemejerier har jag valt att använda mig av Säljpoolen och deras rekryteringskonsult Ann Szieger. Hon är lyhörd, förstår mitt behov, får kandidater att känna sig trygga och gör bra rekryteringar av de önskemål jag har.

 

”Eftersom jag har varit på båda sidorna av en rekrytering hos Säljpoolen är jag trygg med att Säljpoolen representerar oss på bästa möjliga sätt mot kandidater. ”

 

Vilka tjänster har säljpoolen hjälpt er att rekrytera?
”Jag hade först en bild av att Säljpoolen endast rekryterade säljare men har förstått att de även är duktiga på tyngre tjänster. Vi har ett långt samarbete gällande rekrytering av säljare i hela landet, mina två senaste rekryteringar har gällt Regionchefer och dessa rekryteringar har Säljpoolen hjälpt mig med och jag är mycket nöjd!”

Hur har ni upplevt samarbetet med Säljpoolen?
Väldigt snabb återkoppling och tydlig feedback mellan mig som kund och med Säljpoolens rekryteringskonsult. Jag har också upplevt att ju fler rekryteringar vi gör tillsammans desto djupare förståelse och samarbete får vi. Idag behöver jag bara berätta vad jag söker och vi kan enkelt trycka på knappen och vara igång med rekryteringen.

Hur upplever du Säljpoolens rekryterare?
Riktigt bra! Vi använder oss av tjänsten Konsultativ rekrytering och har här ett djupt samarbete med en rekryterare som följer oss genom hela landet. Vår rekryterare vågar utmana och ifrågasätta oss när vi sätter profil på personen vi söker. Detta är något jag uppskattar. Det får oss att tänka ett varv till och se andra möjligheter vilket är något som stärker vår organisation!

 

 

Daniel Melin, Channel Manager Direct Sales på Kärcher om Säljpoolen:

 

Vad var anledningen till att ni valde Säljpoolen som rekryteringspartner?
Vi valde Säljpoolen dels för att ni har rykte om er att hålla en hög nivå i era uppdrag samt att jag själv hade goda personliga erfarenheter från er.

Vilka/vilken tjänst har Säljpoolen hjälpt er att rekrytera?
Säljare för vårt Stockholmsdistrikt och Key Account Manager på nationell nivå.

Hur har ni upplevt samarbetet med Säljpoolen?
Mycket bra.  Tydlig och konkret information genom hela processen och enkelt att komma i kontakt med kontaktpersonen.  Kandidaterna som blivit utvalda har hållit hög nivå allihop och valet blir därför mer på det personliga planet och hur personen kan komma att passa in i gruppen.

Hur upplever du Säljpoolens rekryterare?
Lyhörd och professionell.  Har varit mån om att ta till sig mina önskemål kring olika egenskaper hos de jag sökt och har i mycket hög grad lyckats träffa den målbild jag har satt upp i framtagning av kandidater.

 

Erik Dammert, General Manager Scandinavia & Baltic states på Amtico om Säljpoolen:

 

Vad var anledningen till att ni valde Säljpoolen som rekryteringspartner?
Har tidigare från kollegor i branschen hört gott om Säljpoolen när man ska rekrytera säljare. Har tidigare använt en annan rekryteringspartner men ville prova något nytt och ville vända mig till ett företag som är mer experter på just säljare.

Vilka/vilken tjänst har Säljpoolen hjälpt er att rekrytera?
Sales Executive till Västra och Södra Sverige

Hur har ni upplevt samarbetet med Säljpoolen?
Fantastiskt bra från början till slut, bra diskussion innan rekryteringsstart där Säljpoolen verkligen satt sig in i behovet av roll och person som ska rekryteras. Mycket bra återkoppling under processen och bra avstämning när processen/rekryteringen var klar.

Hur upplever du Säljpoolens rekryterare?
Oerhört lyhörd och intresserad, hög service, proffsigt från början till slut, vill göra det bra för kunden.

 

Jesper Wirén, CEO på Enjay om Säljpoolen:

För oss var det roligt att få samarbeta med ett bolag som, precis som vi, tror på en blandning av personal, oavsett kön eller etnicitet.
Vi kände verkligen att Peter tog till sig det vi pratade om och kunde därför presentera en bra blandning av kandidater. Det hela slutade med två kvinnor och en man som börjar som tekniska säljare hos oss.
Vi skulle absolut rekommendera andra att anlita Säljpoolen. Vi fick verkligen det vi letade efter och bra support under hela processen.

                                                                                                  Henrik Jonth, Försäljningschef på Swedol om Säljpoolen:

Vad var anledningen att ni valde Säljpoolen som rekryteringspartner? 

Vi påbörjade samarbetet med Säljpoolen för två år sedan då vi sökte efter en rekryteringspartner som förstod svårigheterna med att rekrytera säljare. Vi förstod tidigt att Säljpoolen är specialiserade på säljare och vid vårt första möte fick vi ett professionellt bemötande och vetskap om deras olika rekryteringstjänster som går att skräddarsy, därför gav vi dem chansen.            


                          

Hur länge har ni samarbetat med Säljpoolen? 
Tillsammans med Säljtpoolen har vi rekryterat främst utesäljare och det rör sig om ett 30 tal rekryteringar under två år. 

 

"Dessutom finns Säljpoolen alltid till hands efter anställningen och följer upp varje rekrytering. Skulle anställningen av någon anledning avslutas finns Säljpoolens garantier och det är en trygghet för oss."

 

Hur har ni upplevt samarbetet med Säljpoolen? 
Samarbetet med Säljpoolen har fungerat väldigt bra. Rekryteraren ger snabb och kontinuerlig återkoppling och vilket vi är väldigt nöjda. Rekryteringsprocessen flyter på bra och de har en bra modell för att hitta rätt säljare till oss, där de på ett professionellt och intressant sätt säljer in våra tjänster till kandidaterna.


Det som Säljpoolen gör bra och en anledning till att vi vill samarbeta med dem är deras rekryteringsmodell. Våra annonser som vi publicerar via Säljpoolen når en bred målgrupp, tjänsten beskrivs på ett intressant sätt och det jobb som rekryteraren gör med urval och intervjuer kompletteras dessutom med diverse personlighetstester. Dessutom finns Säljpoolen alltid till hands efter anställningen och följer upp varje rekrytering. Skulle anställningen av någon anledning avslutas finns Säljpoolens garantier och det är en trygghet för oss.

 

 

 

 

När det gäller rekrytering av KAM och säljare så känns det som att vi hittat den optimala partnern eftersom Säljpoolens fokus just ligger på sälj. Vår tidsbesparing är stor och urvalet vi fått att välja på har haft god kvalitet. Processen har varit betydligt enklare än när vi gjort allt själva. Tryggheten att få bolla med en erfaren konsult har också hjälpt oss fatta beslut när vi varit osäkra.

Säljpoolens utbildningar passar mig och Thomée bra eftersom vi ser på sälj på samma sätt. Säljstruktur är viktigt, speciellt för oss med en bred portfölj och många kunder.

Det känns skönt att inhämta stöd externt som stödjer det du själv bygger grunden på. Jag upplever att introduktionen av en ny medarbetare går betydligt snabbare när vi använder en partner som vi gjort senaste åren.

Säljpoolen opererar mitt i den fåran vi behöver stöd. De kan sälj och har en stor sökbas, vi har aldrig haft fler som sökt arbete hos oss sen vi inledde samarbetet med säljpoolen.

Vi upplever dem proffsiga, snabba och enkla att ha att göra med och har aldrig blivit besvikna på något sätt.

Roger Andersson, VD Thoméegruppen

 

Martin Cederström, Business Development Manager på Rexel om samarbetet:

Vad var anledningen att ni valde Säljpoolen som rekryteringspartner?
Jag fick tips om Säljpoolen från en före detta kollega och vi bokade upp en workshop där vi tillsammans diskuterade vilka kompetenser och vilka profiler vi var ute efter till avdelningen. Dialogen med Säljpoolen var mycket bra och man var oerhört lyhörd i den processen och kunde forma ett bra rekryteringsunderlag. En lyckad rekrytering bygger mycket på att vara lyhörd och att kunna identifiera företags behov och kultur samt att få bra kandidater till intervju, och det lyckades Säljpoolen med!

Hur länge har ni samarbetat med Säljpoolen?
Jag tillsammans med min kollega fick i uppdrag att starta en Teknisk Försäljningsavdelning på Rexel och behövde rekrytera ny personal. Arbetet med detta började under 2011 och vi har fortsatt med rekryteringar via Säljpoolen sedan dess när vi behövt förstärka avdelningen.

 

"Säljpoolens personal är lyhörda, kompetenta och alla de rekryteringar vi gjort med Säljpoolens hjälp har blivit oerhört lyckosamma."

 

Vilka tjänster har Säljpoolen hjälpt er att rekrytera?
Säljpoolen har hjälp oss med rekrytering av tekniska säljare, projektörer och tekniska specialister inom olika områden såsom solenergi, belysning, hem & fastighetsautomation och tele/data/säkerhet.

Hur har ni upplevt samarbetet med Säljpoolen?
Mycket positivt! Säljpoolens personal är lyhörda, kompetenta och alla de rekryteringar vi gjort med Säljpoolens hjälp har blivit oerhört lyckosamma. Vi har idag en säljorganisation i företaget som har lyckats inom alla områden vi har gett oss in i och där är vi även marknadsledande i vår bransch!

 

 

Anders Nordahl, Marknadsansvarig på Beach  Center om samarbetet:
 

Vilken typ av tjänst har du använt/fått hjälp med?
På Beach Center använder vi Masterhelp rekryteringsverktyg och deras paket för platsannonsering. Fördelarna är många men framförallt har vi full koll på processen som blir betydligt enklare från start till mål.


Vad har det inneburit för er? 
Verktyget förenklar för oss i samarbetet internt samt att kandidaterna får professionell återkoppling. Det har även inneburit att vi har fler ansökningar än tidigare så uppenbarligen når vi ut brett. 
 
Vad tycker du om samarbetet och skulle du rekommendera tjänsten till andra?
Säljpoolen har hela tiden ställt upp och kommit med professionella råd och tips vilket underlättar våra rekryteringsprocesser. Vi ger våra varmaste rekommendationer till andra företag som överväger Masterhelp rekryteringsverktyg.

Läs mer om Beach Center - Världens största beachvolleyhall www.beachcenter.se

"Jag själv är personligen rekryterad av Säljpoolen två gånger. Vi har använt Säljpoolen vid rekrytering av exportsäljare, key account managers samt när vi rekryterade in 10 nya säljare till vår egen säljkår till dagligvaruhandeln. 

Rekryteringsprocessen har gått snabbt och enkelt, utan några problem. 

Vid ett tillfälle hittade vi inte rätt kandidat så då gick Säljpoolen tillbaka och headhuntade istället. Jag upplever att de är mycket måna om att hitta rätt rekrytering för uppdraget”

Magnus Sjösten

Försäljningsdirektör Lantmännen Doggy

 

Jag skulle utan tvekan rekommendera Säljpoolen. De vet vad vi vill ha vilket gör att vi kan vara tydliga i våra kravspecifikationer och ställa höga krav på våra kandidater.

Säljpoolen tar alltid fram ett relevant underlag och bra parametrar för att skapa rätt profil på de säljare som vi ska anställa.

Thomas Frendin, Nilfisk