Annonsutformning

När man ska skriva platsannons finns det en hel del saker man måste tänka på för att maximera chanserna att få in rätt kandidat. Det går inte att bara skriva en text och hoppas på det bästa.

Att skriva platsannons

När vi sätter oss för att skriva platsannons för er tänker vi på allt från ert erbjudande och målgruppens värderingar till SEO och hur vi kan maximera exponeringen av er annons. I djungeln av platsannonser är det viktigt att våga och kunna sticka ut, vilket är något vi lägger stor vikt vid när vi tar fram material till er platsannons.  

Nedan förklaras de viktigaste delarna att tänka på.

image

Befattning

Att välja rätt befattning är A och O och för att välja rätt är en viktig fråga att ställa sig “Vad söker målgruppen på?” Det är egentligen ganska simpelt. Om platsannonsen inte syns i sökresultaten hittar inte kandidaterna fram, och då kommer den inte få några ansökningar. Därför kan att välja rätt befattning från början spara både tid och pengar.  

Rubrik

Rubriken ska hållas enkel. Utsvävande beskrivningar om att en “glädjespridare med näsa för affärer” eftersöks passar bättre i brödtexten. Detta beror på att rubriken är det som prioriteras högst i sökresultaten. Befattning, ort och, i de fall det inte framgår genom loggan, företagsnamn räcker gott och väl.

Sökord

I en platsannons är det befattningen som blir det huvudsakliga sökordet. För att maximera antal sökträffar och säkerställa att synas så högt upp i listorna som möjligt bör sökordet upprepas på flera platser i brödtexten.

image

Krav

Kraven sätts efter den kravprofil som tagits fram ihop med er. För att inte riskera att tappa potentiella ansökningar är det viktigt att hålla kraven rimliga. Om kraven upplevs för höga eller irrelevanta för tjänsten i fråga riskerar man att tappa kandidater som hade kunnat vara intressanta för tjänsten, men som upplever att de inte lever upp till kraven.  

Vi erbjuder

För att kandidater ska vilja söka tjänsten är det viktigt att berätta fördelarna med att jobba hos just er. Ju mer unikt desto bättre. De allra flesta erbjuder friskvårdsbidrag och mobiltelefon, men det är inte på alla jobb man får en friskvårdstimme på arbetstid eller extra semesterdagar.

Intervju

För att göra en personlig annons uppmuntrar vi till att tillsammans med bild på personen fronta blivande kollegor eller chefer som berättar mer om tjänsten och företaget. Att få se en person bakom företaget ger direkt ett mjukare och mer mänskligt intryck, vilket kan göra det lättare för många att söka tjänsten.

image

Bilder

Val av bilder är viktigare än man kan tro. Bilderna i en platsannons ska sälja in känslan på bolaget, och det görs bäst genom människor. Att ha bilder på leende, framtida kollegor ger generellt sätt bättre resultat än bilder på en frilagd produkt.

Landningssida

Vi kan hjälpa er att ta fram en landningssida som länkas från platsannonsen. Sidan anpassas med er logga, färger samt av er tillgängligt bild- och videomaterial. Där ges ni ytterligare möjlighet att visa upp hur livet hos er ser ut. Har ni fler tjänster tullgängliga kan vi länka samtliga på landningssidan.

Publiceringskanaler

Vid val av publiceringskanaler gäller det att gå tillbaka till målgruppen. Var finns personerna vi vill nå? Förutom våra generella annonspartners som passar de flesta tjänster kan vi också erbjuda mycket nischade alternativ genom avtal med olika branschtidningar. Vid svårtillsatta roller har vi också möjlighet att sprida platsannonsen extra brett så den även exponeras mot passiva kandidater.

image

Publicering

När annonsen publiceras är faktiskt av stor vikt. Vi har mängder av statistik, både egen och från våra samarbetsparters, som visar samma trend. Kandidaterna är som mest aktiva i början av veckan. Därför är det då platsannonsen bör publiceras och synas överst i sökresultaten, annars slösas den bästa exponeringen bort på dagar med låg aktivitet.