Mental träning i näringslivet?

Dan Andersson
Koncernchef Intensogruppen

BLOGG | Behövs mental träning i näringslivet eller är det bara något som används inom sport för att kunna prestera/fungera bättre?

Idag spenderar större delen av befolkningen 30 % av sin tid i vuxen ålder på jobbet och många gånger så tar man dessutom med sig jobbet hem, om inte annat i tanken. Det kan då vara svårt att släppa taget och slappna av och se till att ha kvalitetstid hemma med familj och på sin fritid. Det är inte ovanligt att man dessutom har svårt att sova pga. att man bearbetar jobbet även på nattetid.

Mental träning kan vara skillnaden på att må bra och att gå omkring med dåligt samvete och att må dåligt.

Om vi ser det i det perspektivet så kan mental träning vara skillnaden på att må bra och att gå omkring med dåligt samvete och att må dåligt.

Mental träning kan vi göra på många olika sätt, tillexempel kan det vara att skaffa sig en mental tränare/mentor, börja träna yoga och hitta ett eget ”mentalt rum”, vara ute i naturen eller att motionera. Olika metoder för att kunna ”rensa tankarna” och må bättre.

Stress är idag en folksjukdom och det är svårt för många att få ihop livspusslet när jobb, barnens aktiviteter, skjutsa/hämta, egna intressen, hus, trädgård etc. blir till allt för många måsten istället för att vara lustfyllt. Då tappar vi energi istället för att fylla på.

Det finns ingen standardlösning eller mirakelkur som fungerar för alla, utan man får själv pröva sig fram och hitta vad som funkar för en själv. Den mentala hälsan kan absolut stärkas med mental träning. Nu är det dags att hitta vad som funkar för dig och som får dig att må bättre!