Jag vet vad du gjorde förra sommaren

BLOGG | I sista bloggen innan semestern ger vi er tips som kan användas under er ledighet.

”Det fina vädret ser ut att hålla i sig.”- sa hon. Jag kan inte låta bli att tänka att det är vi baske mig värda. Allt jag kan minnas bakåt dom senaste somrarna är ren och skär misär. Regnigt, kallt och besviket. Kan givetvis vara min hjärna som lurar mig men det är så jag minns det.

Redan nu har trafiken blivit mindre kaotisk om ändock fylld med lite mer husvagnar och annorlunda registreringsskyltar.  Det är den där tiden på året då man inte behöver leta speciellt länge för att se ett leende. Folk är liksom lite lättare i steget och ögonen på barnen är så där härligt fyllda med hopp och lek. Sommarstugorna skall fyllas med liv och rörelse, charterhotellen fylls till bristningsgränsen där en giraff och hund skall springa ut till barnen som har glass runt precis hela ansiktet, husvagnarna har parkerats på sina sedvanliga platser, lufttrycket på däcken har justerats för familj och packning som skulle få en elefant att krokna ihop av bara tanken. Kanske tillhör du den skaran av människor som stannar hemmavid i år. Hoppet om en lång och härlig sommar där du kan få ligga i hammocken och enbart titta upp för att få yttra dom ack så viktiga orden: ”Nu mår man.”
Semestern är här.

Vi är vanedjur. Ju äldre vi blir desto mer vet vi vad vi gillar. Ingen är så effektiv i sin prioritering som en förälder som knåpar ihop en resa som skall vara kul för barnen och avslappnande för föräldrarna. Just DEN resan har ni gjort 5 år i rad nu. Det fungerar. Servitörerna på den lokala restaurangen vet vad ni heter och vad ni gillar. Barnen får alltid gratis dessert där. Det är tryggt och det är utan funderingar på vad ni skall göra under morgondagen. Gott så, det är ni värda.

Man skall kunna stänga av och bara njuta av tiden med varandra. Utan krusiduller.

Jag vill dock uppmana er att utmana er själva. Oroa er inte, man kan fortfarande bara vara fastän man kryddor till det lite. Här kommer 5 tips som jag hoppas ni kommer anamma under semestern:

Tips 1: Gör något du aldrig skulle göra annars. Nu behöver inte detta betyda att du skall hoppa ur ett flygplan med en adrenalinstinn 19-åring på ryggen som försäkrar dig om att ”det skall nog gå bra det här, typ” utan testa något nytt. Skippa den där köttbiten på restaurangen och satsa på kockens val, testa vindsurfing, vattenskidor, Stand Up Paddle,  bara det är något nytt. Vem vet, du kanske hittar en ny passion?

Tips 2: Lägg ner deckaren. Romaner i all ära men det är otroligt häftigt att lära sig. Gå in i den lokala bokhandeln, hitta en ny avdelning och botanisera. Dina vänner kommer bli otroligt imponerade över vad du kan efter semestern.

Tips 3: Tillåt dig själv att ta en off-dag. Ge barnen deras iPads och gå omkring i sängkläderna i timmar. Skit i att borsta tänderna. Gör ingenting. Absolut ingenting för en dag. Som balsam för själen.

Tips 4: Starta en konversation med en främling. Leta inte efter kontakt utan TA kontakt. Börja prata och du kommer känna att du är en intressant person som har något tillföra andra människor och likaså visar du personen mittemot samma sak. Jag garanterar dig att känslan är förlösande och hemmavid kommer du vara festen mittpunkt på nolltid.

Tips 5: Lägg ner telefonen. Livet händer nu! Inte på Instagram. Är dina vänner nyfikna på vad du gör på din semester? Ja då får dom väl fråga. Se det underbara med ögonen inte kameralinsen.

 

Utöver dessa tips vill jag att ni gör en sak till. Ta hand om er och varandra. Vi ses och hörs igen i augusti.